Jump to content

Общение с Христа


Recommended Posts

Общение с Христа

 

В частен разговор с един брат Учителя каза:

 

- Христос действува вътре в дълбините на човешката душа.

 

Сега Христос няма да се въплътява, а ще се вселява. Въплътяването е голямо ограничение. Христос ще дойде в душите.

 

Христос донесе огъня на Любовта. Ние сме свободни да приемем или не този огън. От Христа почва еволюцията.

 

Като дойде Христос, ще си турим най-хубавите дрехи; понеже Го няма сега, затова ходим с парцалите.

 

Реален е Христос, който сега се проявява в човека. Той още не живее напълно в него. Павел казва: ,Ако Христос живееше в хората, те щяха да бъдат други". Той сега ги учи отвътре. Приготовлява се да живее в хората. Той казва: „Хлопам". И ако някой отвори, ще влезе. За това само се загатва в Писанието. Аз приемам за християнин този, в когото е Христос.

 

Братът каза:

 

- Колко е велико човек да реализира в себе си думите на апостол Павел: „Не аз, но Христос живее в мене!"

 

Учителя отговори:

 

-Хубаво е в този стих да се изостави думата „не" и той да гласи така: „Аз се уча от Христа, уча се от това, което Той върши в мен". За учениците този стих трябва да се измени така.

 

Братът попита:

 

- Учителю, Вие казахте, че трябва да видим Христа, че това е най-нужно за нас. Вие казахте, че трябва да се стремим към това. Как може да стане това?

 

Учителя отговори:

 

- Христос казва: „Ако ме любите, аз и Отец ми ще дойдем и ще направим жилище във вас и аз ще ви се изявя". След възкресението на кого се яви Христос? На своите ученици, които Го любят. Значи Христос се явява на тези, които Го любят. Любовта е условие, за да види човек Христа.

 

Като чул думите: „Павле, Павле, защо ме гониш?," апостол Павел Го възлюбил и тогава Христос му се явил. Христос му казва: ,Дз ще ти покажа". Христос го е учил отвътре. Никой отвън не го е учил.

 

Братът попита:

 

- Какво трябва да направим, за да ни се яви Христос?

 

Учителя каза:

 

- С Любов ще размишляваш за Христа, с Любов ще се молиш на Христа да ти се яви.

 

Който има Любов, той е запознат с Христа. Всеки ден да мисилим с Любов за Христа. Да не се пресилваме, но със спокойствие. Човек се свързва с Христа^когато мисли за Него. Свързва се с Него, когато чете Евангелието. Свързва се с Него, когато върши Волята Божия.

 

Когато човек мисли за Христа, неговата мисъл се свързва с мисълта на Христа и получава нещо от нея. Христос е казал, че ще се всели с Отца в човека и ще направи жилище в него, но е турил условия, при които ще направи това: ,/\ко изпълните моите заповеди". Трябва да се изпълни условието, за да стане вселяването на Христа в човека, идването му в човека.

 

Основателите на другите религии са от човешка еволюция, а Христос не е от човешка еволюция. Той е Божествено същество.

 

Христос е Светлината, която работи В цялата природа.

 

- Учителю, Вие казахте в една лекция напоследък, че човек, като си представи картинно сцени от живота на Христа, ще може да ги види реално.

 

- Да, човек да си представи живо сцени от живота на Христа и тогава ще може да види това минало. Това ще улесни и виждането на Христа.

 

Ако у човек се появи подтик да служи, това е Христовият Дух. Тези, които работят за делото Божие, са в интимна връзка с Христа. Така се влиза в интимна връзка с Христа.

 

Когато четете произведенията на учените хора, вие не изучавате само техните книги, но се свързвате и със самите учени, с техните умове и сърца. По същия начин, като изучавате Христовото учение, вие влизате във връзка с Христа.

 

Христос има връзка с тези, които ще образуват шестата раса.

 

Христос не е напуснал света. Той работи. Някой казва, че Христос е оставил човечеството. Не е така.

 

Един отшелник, като раздал всичко, Христос му се явил и тогава отшелникът разбрал смисъла на живота.

 

Бях при един свещеник. Дойде един калугер и поиска сто лева. Свещеникът каза, че няма и калугерът си отиде. След това аз казах на свещеника, че калугерът е Христос. - „Да отида да Го стигна!"

 

Едно време нали Христос се явяваше на учениците си и те не Го познаха. По същия закон сега Христос ходи и проповядва.

 

Христос не е бил мек. Той се възмущава от лицемерния живот на фарисеите. Когато дойде Царството Божие, всички тези хора ще се обърнат, ще преминат към Новото и ще кажат: „Ние сме се заблуждавали, ние сме с Новото".

 

Някой казва: „Аз искам да се запозная с Христа". -Старай се да разпознаваш Неговия глас. Гласът на Възлюбения се различава като Го слушаш между десет хиляди гласа. И като Го видиш между десет хиляди души, да Го познаеш.

 

Под юриста" разбирам винаги любовното разположение: Любовта на Христа да е в нас и ние да бъдем снизходителни, както Той е снизходителен. Когато имаме едно любовно разположение, това е присъствието на Христа в нас.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...