Jump to content

118. ПРИСЪСТВИЕТО И НА ДВЕТЕ ЛОЖИ НА „ИЗГРЕВА"


Recommended Posts

118. ПРИСЪСТВИЕТО И НА ДВЕТЕ ЛОЖИ НА 

„ИЗГРЕВА"

Елена Андреева: Още бяхме в салона на „Турферайн", така първите години на моето слушане Словото на Учителя, то беше втората година ми се струва и на една беседа, Той Учителят както говори изведнъж излиза една сестра от мястото си и се хвърли в нозете на Учителя. Сега в беседата какво беше ли казал Учителя не си спомням, но на всички направи впечатление и аз помня случая, и ми направи впечатление. Учителят се наведе към нея и с много благ глас й каза: „Станете, идете си на мястото". Тя така постоя малко, Той пак й повтори и тя наистина се надигна и си отиде на мястото. Тя беше с висше образование, беше учителка по немски език в гимназия, интелигентна жена беше. След това дойде в Братството оттогава. Тази Магдалена както дойде тя беше малко така екзалтирана, малко безсрамна се казва, защото аз съм я слушала да говори на Учителя така безсрамно, така нахално, така без никакво уважение, че просто не можех да разбера на какво се дължи това. Даже един път Учителя в клас й удари шамар, пак така за безцеремонно говорене. Даже си спомням, че един брат се съблазни от този шамар на Учителя и оттогава не дойде на беседа. Напусна ни.

Вергилий Кръстев: Значи Учител, а бие ученик.

Е.А.: Да, удари я, да. Сега за него е било много важно това. Но Учителя не си спомням, може да е бил и друг път Магдалена, но тя беше толкова нахален човек и тя с поведението си дразнеше много приятели братя и сестри. Искаха да я изгонят, предлагаха на Учителя да я изгонят, даже имаше случай когато искаха да я пратят в Пловдив, откъдето беше дошла и Учителят казваше: „Ако нея изгоните, друг ще дойде на нейното място. Може дори да бъде и по-лошо. Тя е израз на Вашите отрицателни мисли. Тези, които мислят отрицателно, то тя ги изразява. Тя е проводник. Във всяка Школа има най-малко десет души на сто, които изразяват отрицанието на мислите, които са изразители на мислите на участниците, които са в тази Школа. И не може без тях". Стояхме като втрещени. Значи тук присъствува и Черната и Бялата ложа. А ние смятаме, че всички сме бели. Учителят каза: „Затова е необходимо 10% да бъдат. Могат да бъдат и 50%, но тогава Школата не е на висота. Колкото по-малко са толкова по-добре е". Сега тя беше една, но другите, които са мислили така, тя ги е изразявала, значи има и други, които мислят отрицателно.

В.К.: Казал й Учителя: „Колко ти платиха поповете затова?"

Е.А.: Спомням си, че по едно време тя се бе отдалечила от нас и че тя беше в Пловдив. Доколкото си спомням, тя е говорила в църквата отрицателно за Учителя и затова й платили. И после тя идва при Учителя и Учителят пак я приема. Тя се вижда като служебно лице в Школата да играе ролята като на отходно място. Така е гледал на тая работа Учителят защото пак я прие, не я изгони, но остави пак тя да бъде изразител на това нещо. И при един случай я запитал: „Колко ти платиха?" Мисля, че казала при тогавашните пари 5000 лв. „Па много евтино си се продала" й рекъл.

В.К.: А тя? Мълчи.

Е.А.: Е, сега от този факт може да заключите какво е състоянието й, психиката й. Тя беше едно същество което беше обзето от известни отрицателни сили и не си даваше сметка Магдалена. А когато си замина, то бе 1942 год. доколкото си спомням пред Учителя няколко души почват да говорят за нея. Учителят каза: „Недейте смущава духа й. Не говорете нищо". Сега, значи тя още не е била пробудена затова, което прави. А тя пред Савка беше казала веднъж, пред Паша беше казала същото. На Паша викаше - Пашинка. „Пашинка, понякога си мисля всичко, което както съм се отнасяла с Учителя ми се вижда ужасно, просто косите ми настръхват от ужас". Значи имала мигове на пробуждане затова, което правеше с един Учител. Ти да се противопоставиш грозно е като проява, нали. Тъй, че имало е нещо като гузност, че е била в Братството с отрицателно съдържание.

В.К.: Тя ли е, която е била ходила при Кришна Мурти?

Е.А.: При Кришна Мурти. Била му казала. Виж сега, тя отиде там в Европа, нещо се жени там за някакъв италианец, някакви такива истории имаше, някакви любовни истории имаше и тогава казва, че е предала някакво писмо на Кришна Мурти от Учителя. Но вярно ли е това или това е слух, щото не съм го чула от Учителя, а съм го чула от някой човек, който положително да го знае. И когато тя отива при Кришна Мурти, както се е държала тука и там така се е държала, естествено тя малко насилила да я приеме. Той никак не искал да я приеме и като постояла там тя не възразявала естествено както възразяваше тука и той не знам какво й казал. Искал да се отърве от нея и излязъл имало е нещо такова и тя му казала: „О-о, аз половин час седя при тебе, не можеш да ме изтърпиш пък Учителят с години ме изтърпява". И той избягал човека и не искал въобще да я приеме. Но преди това тя му връчила писмото от Учителя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...