Jump to content

Eli7

Потребител
  • Мнения

    2
  • Регистрация

  • Последно посещение

Мнения публикувано от Eli7

  1. Най-важният метод как да се накара човек правилно да мисли?

    Най-важното е да бъдем рзумни във всичко, което мислим, чувсвтаме, говорим и вършим, отговорни и разумни, като запазваме доброто ни разположение и самообладание във всяка ситуация.

    Начините за придобиване на правилно мислене са комплекс от правила, които когато станат начин на живот, постепенно дават своите добри плодове в реалността.

    Като начало Паневритмията хармонизира и нормализира мислите и чувствата и по този начин целият ни живот, като влияе на неговото качество. Правилното дишане също се постига чрез Паневритмия и йога, като по 3 дълбоки вдишвания ситрин, обед и вечер нормализират пулса и подобряват мисълта чрез успокоението, което внасят в организма.

    Вегетарианската храна пречиства от токсини организма и подобрява мисълта. За да мислим правилно е необходимо да бъдем чисти вътрешно и външно.

    За добрата мисъл помага Психическото чистене по Петър Димков, като когато заспиваме вечер е необходимо да се обърнем към Великата Любов и да си спмоним всичко преживяно през деня, и мислено да поправим сгрешеното. Така в мисълта ни поправяме и поставяме всичко на мястото, за да можем да заспим като новородено.

    Друг начин е да заменяме отрицателните мисли с положителни през деня. Да не обръщаме внимание на лошите мисли и да ги заменяме с техните положителни еквиваленти.

    Чрез постоянно вътрешно самонаблюдение и с помощта на съвестта ни можем да преценяваме постъпките ни. Според Петър Димков когато има противоречие между реалността и съвестта превес има съвестта. Така можем ежедневно сами да почистваме мислите и чувствата си ден след ден, постепенно, с търпение и Любов към нас самите да ги изправяме, сякаш оплевяваме от бурени нашата градина.

    Правилното мислене ще двоеде до красив вътрешен образ, което ще се постигне с желание, търпение, прошка, време и Любов. Необходимо е да си дадем време и да действаме.

    Прошката е много важен емоционален метод за вътрешно освобождаване от противоречия и така до изправяне на мисленето. Когато простим на всички и на себе си от все сърце и душа ще свалим огромен товар от себе си и ще заживеем по-свободни от кармични зависимости. Като си представяме всеки човек и мислено разговаряме с него и му прощаваме, след това го прегръщаме мислено и го освобождаваме. Важно е да простим и на себе си, дори грешките ни спрямо нас самите, и да се стремим да ги изправим. Упражнението го правим според Норебков до пълно освобождаване.

    Работата, която не ни преуморява прекалено и достатъчното почивка и сън също са от значение. Както водата тече и така се пречиства, така движението, работата и почивката, когато са умерени регулират работата на тялото и правят мислите по-храмонични.

    Молитвата за кравсиви мисли и чувства също помага и разбира се - мечтите. Когато всеки ден мечтаем по малко дори през деня, ние сме по-работоспособни и животът ни се подобрява, тъй като се стремим да реализираме мечтите ни. Вярата, че ни се дава само най-доброто за нас, тъй като: „Всичко съдейства за добро за онези, които любят Бога“, е много важна. Без вяра не можем да живеем пълноценно и да водим истински духовен живот. При обезверяване са необходими молитва, пост и да се молим Бо да ни изпрати правилният начин за справяне със ситуацията, правилните хора и обстоятелства.

    Така с времето, като се стремим към хармонична мисъл, без да бързаме, като работим спокойно и живеем в мир и хармония със себе си и със света, като се обхождаме добре с Бога, ближните и себе си дори и мислено, ние ще придобием по-спокойно съзнание.

    Стремежът да се свързваме с нашият Творец, който е Абсолютната Любов, водят постепенно до хармонизиране на на съзнанието, мислите и чувствата. Молитвата също ни пречиства, тъй като тя е общение с Бога и чрез нея ние също се храним духовно.

    Петър Димков казва, че притеснението е вид страх, затова е необходимо да го превръщаме в благодазумие, тъй като страхът в големи количества разболява, а благоразумието е вид самосъхранение.

    Четенето на Книгата на книгите и на Словото на Учителя са основни за придобиване на правилна философия и ценностна система и по този начин на правилно мислене. Евангелието на Йоан е изпълнено с много Любов и пречиства. Словото на Учителя помага във всяка една ситуация, дори като съвет и лекарство за душевно спокойствие.

    Водата вътрешно и външно е много важна, дори и плуването хармонизира организма. Ходенето в планината и сред природата също пречиства съзнанието ни от ежедненвните наслоявания, от всичко ненужно и ни свързва с Източника на всяка хармония, Любов и права мисъл.

    Необходмо е да прилагаме това, което сме научили от Словото на Учителя и от Библията, за да израстваме духовно и да се подобряваме микроскопически всеки ден. Когато запчнем да прилагаме в живота ни и във взаимоотношенията ни с Бога, ближните и нас самите принципите на Любовта, Мъдростта и Истината постепенно ще се хармонизираме и ще подобряваме начина ни на мислене.

    Приложението на Разумът във всичко е в основата на правилното мислене. Тъй като ние сме във връзка с Размуния святи Разумните съществ, затова Разумът е главната мярка за правилното мислене. Дори няма да сгрешим, ако се молим, за да бъдем максимално разумни и да придобием права и хармонична мисъл, да бъдем разумни в приложението на Любовта, Мъдростта и Истината.

    Хармонията в нас се изгражда бавно и ден след ден с много Любов, вяра и търпение, както се гради къща, с Добро, Мъдрост, Разум и Истина.

    Само чистите мисли и чувства водят до чист живот, в който можем да приемем Божията Любов. Тя идва само в чистото сърце, в чистото тяло и остава тям само в чистота.

    Белият цвят е съвършеният символ на чистотата, към която се стремим и на която ни учи Уичтелят в Словото си – чисти мисли, чувства, думи и дела за чист живот.

  2. Най-важната буква в азбуката?

    Най-важната буква в азбуката е буквата „А”, тъй като тя отговаря за Любовта, а тя е най-важната в света. С Любов живеем, без Любов умираме. С Божествената Любов в сърцето можем да извършим чудеса, да променим живота си и бъдещето за Земята, ако се обединим за добро.

    Любовта в личния живот е най-важната съставна част от живота ни. Когато Любовта осветява живота ни, ние имаме всичко. И обртано, когато нямаме Любов, сякаш нямаме нищо, дори да имаме материални блага.

    Любовта към ближния е много важна – това са тези хора, които са ни подали ръка в труден момент и на които е необходимо да се отблагодарим с добри мисли, чувства, думи и дела. Това са тези души, които са ни вдъхнали живот, когато той си е отивал от нас и на които сме длъжни да се отблагодарим и да направим същото за тях, когато е необходимо – да нахраним душите им или да им дадем най-правилният съвет в най-правилният момент.

    Любовта към близките и роднините и тяхното рабирателство с нас, и нашето с тях, са много важни, тъй като с тези души често имаме кармични взаимоотнишения и сме се родили в едно семейство, за да загърбим вражди от минал живот, да се сдобрим и така да допринесем за въдворяването мирът и хармонията по света.

    След като сме клетки от Космичния човек, е необходимо между тези клетки да има мир и разбирателство. Тъй като е основен Вселенски закон всички да живеят в мир и добро и за доброто на всички, като клетки от един единен организъм, е необходимо да се разбираме и да си прощаваме за наше собствено добро и за доброто на семейството и дома, за доброто на всички, както знаем: „Дом или Царство, разделено против себе си, няма да устои”, затова прошката и помирението са краеъгълен камък на човешките взаимоотношения в дома и не само.

    Да възлюбиш врага е висше благо, привилегия за малцина. Учителят ни учи да покажем любовта си към него, коато го нахраним, напоим и облечем, когато е необходимо. Възможно е дори врагът ни да ни спаси в тежка ситуация, когато проявим добрината си към него.

    Да се помирим с всички е важна цел в живота ни. За всеки човек идва време в живота му, когато е готов да се помири с целия свят, да прегърне целият свят. И този момент е основополагащ за неговото бъдещо развитие. Така ще развърже кармичните възли и ще живее в мир и хармония и братска Любов със себе си и с всички хора.

    Когато се стараем да прилагаме Божията воля с Любов, Мъдрост и Истина и като слушаме Разумното си сърце, т. е. интуицията и разумът ни, ние ще успеем ден след ден да се помирим с всички и да заживеем в Мир, Хармония и Любов с всички хора.

    Когато всички хора осъзнаят и приложат това като начин на живот ще настъпи постепенно Божието Царство на Земята. До тогава в следващите около 2040 години душите, дошли на Земята, за да продължат своето развитие, ще живеят в страдание, и в Любов, и в радост, за да еволюират и постепенно да учат земните си уроци.

    След тези 2040 години хората ще живеят без страдание и войни, без насилие и лишения, а дотогава е необходимо, когато сме тук, на Земята, да бъдем търпеливи ученици и да се учим с Любов в Земното училище, наречено: „Живот”.

×
×
  • Създай нов...