Jump to content

3.54. Дом за приеми и гости


Recommended Posts

54. Дом за приеми и гости

Няколко думи ще разкажа за приемна среща на Учителя с брата на Савка Керемидчиева - Филип Керемидчиев. Учителят му казва в четири очи: „Филипе, да знаеш, отсега нататък, до края на века, ще има все по-лоши, по-трудни, по-тежки времена и така ще вървят работите - от лоши, по-лоши до 1999 г."

 

Имахме ние съмишленици и от военната йерархия, офицери. Обаче една сестра, съпруга на един висш офицер, често посещава Учителя и дълго остава на разговор с Него. Това е сестра Стоянова. Съпругът й - адютант на Фердинанд. И тя много пъти канила Учителя да посети нейния дом, да види нейния дом. Учителят доста дълго време й отказвал: „По-нататък". Но най-после един ден решава и й казва кога ще отиде и в кой ден. И пристига там на вечеря. Минала вечерята и Учителят се прибира на Изгрева. При следващото посещение на сестрата при Учителя, сестрата пита Учителят: „Учителю, какво ще кажете за моя дом?" „Ще Ви кажа сестра: Във вашия дом имаше и царе, и генерали, но Господа Го нямаше." Поздравявам от сърце, аз Нестор, сестрата, че имала доблест да го сподели това изказване на Учителя след посещението Му в техния дом, на стенографката Параскева Тодорова. Тя ми го преразказа този случай. Поздравявам я, Бог да я прости, мир и светлина за нейната доблест.

 

„Сегашният свят се нуждае от ученици и служители, които да учат себе си, а на другите, да слугуват. Вярвайте в Доброто и служете на Бога. В това се крие щастието на човека". (Учителят)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...