Jump to content

5.32. Симеон Симеонов


Recommended Posts

32. Симеон Симеонов

Симеон свиреше на цигулка. Още в първите години той дирижираше братския хор. А когато Учителят е изнасял беседи в Турнферайн, той отивал рано, за да почисти и да измете салона. След това е пръскал салона с одеколон, за да не мирише на вино и на кебапчета, както и на тютюн. Та първите братя и сестри го запомнили, как пръска с парфюм салона. Той става причина да се закупят местата на Изгрева. Той лично е показал мястото на Учителя, като Го завежда горе. Започват да закупуват местата и така се оформя Изгрева.

 

И на него му беше много слаб ангелът. Все се вреше около младите сестри. Това го разказвам, за да видите какъв е окултният закон в една Школа, че който посяга на духовните сестри, след това плаща жестоко. След време той получи артериосклероза на мозъка. Започна да не помни и да не знае къде ходи. Веднъж се беше загубил и няколко дни не можеха да го намерят. Намират го в гората, че държи едно цвете. Питат го: „Кой си ти, бре?" „Аз съм човек." „Къде живееш." „Ето, това ми е домът - и показва цветето - и аз тук живея". Накрая жена му отива и го вижда и се вайка: „Симеоне, какво беше навремето и какво стана днес с тебе." А той се смее и държи цветето в ръка. Ние също се питаме. Отговорът ще си го намерите сами.

 

А в младите си години той бе много деятелен. Беше организирал кухня на Изгрева. А това не беше малко. Беше деятелен и организираше музикалния живот на Изгрева. Старите братя си спомнят, че той е онзи, който е дал пръв тон и запял „Братство, единство" на събора в Търново в Читалището, когато свещениците, след беседата на Учителя, са искали да провокират и да създадат безредици в Салона. Целият Салон е запял „Братство, единство" и песента е заглушила крясъците на владиците, след което с ръкомахания и закани те напуснали салона.

 

Та много е важно човек как ще се роди и още по-важно е, как ще си замине. Човек трябва да се роди с будно съзнание и да си замине с будно съзнание, за да няма прекъсване на съзнанието му. Прекъсне ли се, ще дойдат същества, които ще го оберат и опропастят. А на Изгрева такива примери имаше. А те бяха резултат на нарушените духовни закони на Школата от учениците.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...