Jump to content

IV. 17 август 1907 г., 9.30 часа преди обяд


Recommended Posts

17 август 1907 г., 9.30 часа преди обяд

Йоан, 17 гл., 17 cm.

„Освети ги чрез Твоята истина; Твоето Слово е Истината."

Истинският човешки живот започва с Истината. Святост и Истина са синоними. В Светостта няма дисхармония. Само когато сме осветени, злото не може да намери в нас почва, за да вирее. Осветеният от Бога навсякъде, и в ада, ще хвърли светлина. В осветения човек Бог живее постоянно.

Истината съответствува на очите. Щом основата на мозъка е чиста, никакви лоши желания не могат да се проектират долу в тялото. Основният камък е Истината; тя е основа на Мъдростта и творческа деятелност Божия. Който е в Истината, той е в светлината на Божествения Дух. Тя е велико течение, що слиза от царството на Божествените светове и образува краските в долините.

Любовта ни към Бога се проявява в 3 направления:

Първо - в стремление, което значи Правда.

Второ - в единство, което значи Добродетел.

Трето - в образ, което значи Живот.

Божествената Любов спрямо вас се показва в падание, което значи Истина; в ставание, което значи Благост; и в Смърт, което значи осиновление. Сега се въздигате и когато един ден стигнете върха на съвършенството, ще разберете любовта си към Бога, а когато оттам се възвръщате, ще разберете Божествената Любов в себе си. Това е вечната радост - блаженството.

Добродетелният не се гневи, той е богат, а богатият никога не се гневи; гневи се само сиромахът - грешникът. Като изучавате погрешките си, ще познаете себе си.

Всякой, когато има нужда, да отправите кратко писмо до Г-н Дънов, и той ще определи, като означи името му с първата буква от името му, според секретния шифър. Тогава, в такъв случай винаги ще призовавате името на тримата приятели: Отец, Дух - Син. Отец - Адонай - Ехова - Елохим. „Господи, Иисусе Христе - Ехова - Елохим - Адонай, молим Ти се..."

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...