Jump to content

IV. 18 август 1907 г., 9 часа и 30 минути преди обяд


Recommended Posts

18 август 1907 г., 9 часа и 30 минути преди обяд

Каквото се даде всекиму, няма да го съобщава за една година на другите. Божествените заповеди трябва да се служат с абсолютна покорност, без всякакво разсъждение. Бог е всемъдър. Чрез Добродетелта сме влезли в материалния свят, а чрез кораба на Мъдростта ще се носим към Небето. Положението си ще разберем само в Небето.

След обяд

Най-добре можем да се молим сутрин от 4 до 9 часа. Вечер от 9 до 12 ч.

Един от петъците (първия или последния, разбира се от месеца) ще постим 36 часа, а другите ще се въздържаме от готвено или животинска храна. Може да се яде: малко топлено вино с хляб, който желае, жито, чай, кафе, маслини и разни плодове. Всеки петък ще се молим поименно за членовете на Веригата, а именно: ще се молим за домовете си, за близките си, за народа си, за славянството и за цялото човечество, като четем писаното в плика. Постенето е необходимо за заякване на волята. За мъртвите си можем да се молим в петък след поста или от 4 до 9 сутрин, или от 9 до 12 вечер. Особено в петък преди Рождество Христово, преди Великден и преди Св. Богородица.

Утре в 4 ч. сутринта - молитва за всекиго: за домовете ни, за Веригата, за българския народ, за славянството и за человечеството, да се махнат спънките за напредъка на Царството Божие: да успяваме в избраните пътища. Радостта ни е идването на Божието царство. Славата ни е в осветлявание Името Божие. И нашата любов е в изпълнение на Неговата воля.

  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...