Jump to content

VII. 4. По следите на непубликуваните материали на Боян Боев


Recommended Posts

4. ПО СЛЕДИТЕ НА НЕПУБЛИКУВАНИТЕ МАТЕРИАЛИ НА БОЯН БОЕВ

Писмо на Жана Венкова Иванова до Димитър Зарков

На 27 юли 1999 година бе изпратено писмо, препоръчано, с R 21443, до Димитър Зарков. След три дни то бе върнато, прегънато в един обикновен плик, до подателя. Добре, че не се загуби. На обратната страна на плика бе написано собственоръчно следното:

„Прочетох първите десетина реда и разбрах, че е излишно да продължавам. Не сте вие, които ще кажете кой съм. Аз с вас съм приключил. Повече не ми се обаждайте. 29.07.1999 (подпис)

П.П. Ако сте издали нещо, то е станало благодарение на такива като мен."

Забележка на редактора:

Ето защо съставителят на „Изгревът" включва това писмо, защото Духът на Заблуждението не витае само в гр. Казанлък, но той е влезнал вътре в човеците и ги владее. (Виж „Изгревът" том IX, стр. 841-844).

Днес непрекъснато идват и ми съобщават, че той, г-н Димитър Зарков, търси хора и работи за издаването и отпечатването на този материал, който му бе даден за набор и който извърши предателство към програмата, която го създаде от нищо на нещо. И сега сам от нещо става на предател. Да става и да си отговаря пред Небето. Да отпечатва и ще си отговаря пред Небето. За нарушение на окултните закони се отговаря и заплаща безпощадно, независимо кой е, какъв е и защо ги е нарушавал.

Поместваме също писмото от 27.07.1999 год. на Вергилий Кръстев до Иван Мавров.

Помества се писмото на Жана Иванова до Иван Мавров от 12.11.1999 год.

И така, фактите са сложени на масата и са в „Изгревът". И всеки може да ги види, да ги проучи и да се определи кому да вярва и кому да служи.

Писмо на Жана Венкова Иванова до Димитър Зарков

ул. „Васил Левски", бл. 1, вх. 7, ап. 67, Казанлък - 6100

Господин Димитър Зарков,

Обажда се Жана Венкова Иванова, от книжарница „Изгрев" - „Граф Игнатиев" 28, във връзка със следното:

1. На 20 юли т.г. пристигна Иван Мавров в София, като се отби при Вергилий Кръстев. В същото време аз бях там по моя работа. По този начин присъствах на целия разговор.

2. Иван Мавров беше дошъл при Вергилий Кръстев „да опипа" какви са последните събития. Вергилий му каза, че всичко е описано в „Изгревът" том IX стр. 841-844, който той не беше чел.

3. Иван Мавров започна да развива тези, че материалът на Боян Боев бил много важен, интересен и трябвало да се издаде.

4. Вергилий Кръстев му заяви, че той знае какво представлява този материал и че го е пазил 30 години. Този материал му е бил предаден от Боян Боев и той отговаря за него.

5. Вергилий Кръстев заяви, че Димитър Зарков няма право да взима решение, а решенията се взимат от Вергилий Кръстев.

6. Ние тук научаваме, че ти ходиш и търсиш спонсори за издаването на този материал. Ти нямаш право да го издаваш. Решенията се взимат от Вергилий Кръстев.

7. Питаш: „Кой е Вергилий?" - Той е съхранил Словото на Учителя и по негова програма то се издава по оригинал.

Изпращам ти списък на всички заглавия, които сме издали и ще издадем, които се намират в мойта книжарница.

Вергилий Кръстев е издал десет тома на „Изгревът", които ти не си чел. Ако беше ги чел, изобщо нямаше да ти хрумне да взимаш самоволни решения.

8. Ти беше включен в програмата на Вергилий Кръстев за работа. И твойто име го има отбелязано в томчетата. Преди това беше никой, а чрез програмата стана някой. Но поради твоите нарушения програмата те изхвърли. И сега си пак никой.

9. И точно в този момент искаш да докажеш, че си величие и че можеш да взимаш решения, като търсиш спонсори да издадеш материала. Това е предателство и всяко едно предателство се наказва жестоко, както от Бялата, така и от Черната ложа, в зависимост от това къде си закачен и кой ти е Господар.

10. Материалът на Боян Боев, който Вергилий Кръстев съхранява 30 години, включва VI тома. Този материал в момента се набира. Освен това всичко е описано в „Изгревът" том IX, стр. 841-844, така че следващите поколения ще знаят за цялата тази грозна история.

11. Искам да заявя, че последните две годишнини, които ти набра, бяха с много пропуски - пропуснати пасажи, изречения, думи. Лично аз участвах в разчитането им. Когато споделих с Вергилий, той заяви: „Това е признак, че Димитър Зарков го отклоняват." Дойде време и наистина те отклониха.

12. Сумата от 2000 долара, която дадохте отначало, стига обикновено за подготовката и отпечатването на една годишнина. Ние знаем кой от Казанлък е участвал в набирането на тази сума, която Иван Мавров донесе. Твоето участие в нея е най-малко.

Погледни списъка, който ти изпращам с отпечатаните томчета и ще видиш, че вашият принос е само 1/100 от онова, което е вложено за отпечатването.

13. Вергилий Кръстев нареди и аз дадох документ на Иван Мавров, че съм получила тези пари в заем, така че в бъдеще ние можем да върнем тази сума.

14. На теб ти беше дадена възможност да работиш свободно за издаване оригиналното Слово на Учителя. Вергилий Кръстев имаше само две условия: да се набира по оригинал и да не се предава материалът на никой. Последното условие не се изпълни.

15. Вергилий Кръстев заяви на Иван Мавров, че вие двамата с него носите цялата отговорност за провала на материала на Боян Боев. Той връчи този материал лично на Иван Мавров и аз бях свидетел. Той не го получи обратно от вас, а чрез трети лица, което е описано в протокола, в „Изгревът" IX том, стр. 841-844.

16. Духът на Истината е в оригиналното Слово на Учителя. Духът на Заблуждението, който е Духът на Антихриста, е днес този, който ви ръководи и той е вашият Господар.

Следващите поколения ще четат тези редове и ще знаят истината, защото текстът на това писмо ще бъде публикуван в „Изгревът" - том XI.

27 юли 1999 г. София

С уважение:

(подпис)

Писмо на Вергилий Кръстев

до Иван Мавров от 27.07.1999 г.

живущ в с. Змейново, ул. 2 №13, кр. Старозагорски, код 6059

Здравей, Иван Мавров,

Обажда се Вергилий във връзка със следното:

1. При последната ни среща на 20.07.1999 аз ти обясних всичко.

2. За мен това, което сега е наумил Димитър Зарков, да издава материала на Боян Боев, е предателство.

3. Аз този материал съм го получил и го пазя повече от 40 години. И аз отговарям за него. Той има обема на 6 (шест) тома. И решенията ги взимам аз, а не някой друг. Аз съм упълномощен.

4. Ти ходи в книжарницата и видя, че са изложени 10 тома на „Изгревът" и всички заглавия от каталога, който ти бе изпратен. И това е реализирано от моята програма и от Вергилий. Затова онзи, който задава въпроса кой е Вергилий, е ясен откъде идва и какво цели.

5. Наредено бе на Жана Иванова да ти даде документ, че сме получили чрез тебе в заем 2000 долара за издаване Словото на Учителя. Ти го имаш този документ. Ние знаем много добре кой как е участвувал в събирането на тези пари. Ние можем да ги върнем утре тези пари и да си разчистим сметките.

6. Вашите пари реализираха нещо, но чрез моята програма. Хайде сега реализирайте нещо. Няма да можете. Няма с какво.

7. Димитър Зарков беше по-рано един никой, но чрез програмата той стана някой. Но програмата го изхвърли и вече е пак никой. Сега иска да извърши предателство. Нека да го извърши. Ще го хване окултният закон.

8. Материалите на Боян Боев съм ги предал на тебе. Аз не ги получих от теб. И ти отговаряш наравно с него пред мене. И ако стане там предателство, то означава, че и ти участвуваш в него. Не можеш да се измъкнеш.

9. Направи ми впечатление, че ти се опитваш да го защитаваш, че материалът бил много важен. Това нещо го знам. Но решенията ги взимам аз, а не Димитър Зарков или Иван Мавров.

10. Виждам как ти се приближаваш все повече към него и го защитаваш. Ще си прочетете „Изгревът" том IX, стр. 841-844. Има опасност двамата да извършите към моята програма и към мен предателство. Да знаеш, че Бялата и Черната ложа жестоко наказва всяко едно предателство в зависимост от това кой къде е закачен и кой му е господарят. Ще си го провериш.

Всеки се определя кому да служи.

Има Един Бог, Един Учител - Беинса Дуно и Едно Слово.

С уважение: Вергилий

Писмо на Жана Венкова Иванова

до Иван Мавров от 12.11.1999 г.

живущ в с. Змейново, ул. 2 №13, кр. Старозагорски, код 6059

Здравей, Иване,

1. Изпращам ти един каталог на Словото на Учителя Петър Дънов, което се продава в книжарница „Изгрев", за да си информиран какво е направила Програмата до този момент. Всички заглавия, които имат цени, са издадени, а останалите ще излязат до края на 1999 година и в началото на 2000 година.

2. Вторият каталог, който ти изпращам, е за Димитър Зарков, който ме питаше „Кой е Вергилий Кръстев?" Предай му го лично.

3. Той ми беше написал, че благодарение на такива като него ние съществуваме, а истината е, че благодарение на Програмата за отпечатване оригиналното неиздавано Слово на Учителя Дънов той успя да се изяви, като участва в подготовката за печат на 4 заглавия от този каталог.

4. В момента чувам, че той се кани да издава материала на Боян Боев - онзи материал, който Вергилий Кръстев лично ти го предаде на тебе. Аз присъствах на това предаване. А накрая Вергилий не получи обратно материала от тебе, както беше редно.

5. Искам да те информирам, че ние сме предали отново този материал за набор, срещу заплащане.

6. Така че ако Димитър Зарков го издаде, то ти ще носиш отговорност заедно с него, защото лично ти си получил материала и си отговорен за неговата съдба пред Програмата и Вергилий.

7. За парите, които ти ни предостави, ти си получил документ и с тях вече на този етап може да се издаде една годишнина.

8. Погледни в каталога броя на издадените заглавия и си направи сметка колко пари са били необходими за отпечатването и подготовката им и ще разбереш какво представлява вашата сума от общата сума.

Това е, желая ти здраве и светлина по пътя! А за поръчки на новите книги можеш да се обадиш в книжарницата.

Поздрави!

Жана Иванова

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...