Jump to content

ПРИДОБИВАНЕ НА ЛЮБОВТА


Recommended Posts

ПРИДОБИВАНЕ НА ЛЮБОВТА

Когато говорим за любовта в човека, ние подразбираме присъствието на Бога, който му е дал всички условия да се развива. Влезе ли любовта в човека, той има всичко на разположение. Чувате ли някой да се оплаква, че пари няма, здраве няма, ще знаете, че любовта не го е посетила още. (ДВИГАТЕЛИ В ЖИВОТА – изд. 1938 г. София - 34)

Радвайте се дето и да видите любовта. Не я спъвайте. (БОЖЕСТВЕНИЯТ ИМПУЛС - 325)

Всеки ден трябва да растеш в любовта. (АКОРДИРАНЕ НА ЧОВЕШКАТА ДУША - I том - 155)

За онзи, който е придобил Любовта, животът е лек. Който не е придобил любовта, очаква на любовта на хората. (ДА ВИ ДАДЕ - изд. 1936 г. София – 36)

Идването на любовта се предшества от разумния живот. (НОВИЯТ ЧОВЕК – старо издание - 94)

Работете, мислете, за създаване в себе си условия за идването на любовта между вас и във вас. (ТРИТЕ ЖИВОТА – изд. 1942 г. София - 23)

Яденето, пеенето и молитвата представляват един и същ процес - отваряне на ума и сърцето за любовта, която единствена повдига човека и го прави доволен от всичко, което му е дадено. (СИЛА И ЖИВОТ - II том - изд. 2006 г. - 498)

В нашето свръхсъзнание ние получаваме чиста любов, но тя като слиза и дойде в самосъзнанието, добива известен примес и тогава човек почва да обича доброто и злото. Това става, когато не сме пречистени. (АКОРДИРАНЕ НА ЧОВЕШКАТА ДУША - I том - 121)

Внесете чистотата в себе си и Любовта ще дойде. (ЖИВОТ И ОТНОШЕНИЯ - изд. 1947 г. София -144)

Искате ли любовта да ви посети поне за един ден, станете слепи за погрешките на хората. Кой какво прави, не се интересувайте от това. Че хората били лоши, че зло съществувало в света, и това да не ви интересува. (ДВИГАТЕЛИ В ЖИВОТА – изд. 1938 г. София - 35)

Всеки човек, когото туриш по-горе от себе си, най-първо ще те възлюби, но ти ще го намразиш. Всеки човек, когото туриш по-долу от себе си, ти ще го възлюбиш, ще го подцениш и той ще те намрази. За да не се яви омраза, ти ще го държиш наравно на себе си. Следователно, за да няма омраза, един човек няма да го туряш нито по-долу от себе си, нито по-горе от себе си, за да не намразиш и за да не те намрази и за да се разбирате. (НАЙ-ГОЛЯМ В ЦАРСТВОТО НЕБЕСНО - изд. 1999 г. София - 658)

Дойде ли Любовта при вас, заедно с нея идват Мъдростта и Истината. С Любовта идва и цялото Небе... Тя е носителка на блага и радости в живота. (ДВИГАТЕЛИ В ЖИВОТА - изд. 1938 г. София - 60)

Човек трябва да се научи да люби т. е. правилно да възприема Божествената Любов. Ако възприема правилно Божествената Любов, човек ще има светлина в ума си, топлина в сърцето си и сила в тялото си. (ПЪТ НА ЗАЗОРЯВАНЕ - 505)

В който ден човек приеме любовта, всички противоречия и страдания в живота му ще изчезнат. Ако поетът, писателят, ученият, музикантът възприемат любовта, техните произведения ще имат сили да преобразяват човека. Всеки, който прочете или чуе едно произведение, написано с любов ще се преобрази коренно. (ДЕЛАТА БОЖИИ - изд. 1940 г. София - 69)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...