Jump to content

Добрата черта у другия


Recommended Posts

ПРИЛОЖЕНИЕ НА ЛЮБОВТА

21 • Добрата черта у другия

Друг метод е следният: във всеки човек, когото срещнете, намерете добрите неща, които Бог е вложил в него. Първото нещо, което изисква Любовта, е: като срещнете някого, да намерите поне една възвишена черта в неговия характер, за която да го обикнете. Мислете добро за другите. Човек, като мисли добро за другите, мисли добро и за себе си. Ехото на всяка ваша мисъл ще се върне при вас. Ако държите в ума си лошите черти на някого, те ще оставят отпечатък във вашия мозък и вие ще заприличате на този човек. Ако мислите добро за човека, и то се отпечатва във вашия ум. Най-първо бъдете свободни от всякакви подозрения, съмнения, лицемерия и фалш.

Закон е: като приписвате на някого едно добро качество, то ще се върне при вас. И ако му приписвате лошо качество, и то ще се върне при вас. Затова по-добре е да виждате доброто в хората, за да се върне при вас, а на лошото не обръщайте внимание. Не се произнасяйте за човека, защото вие се произнасяте за работата на Бога, а вие не знаете какво Бог ще направи от него. Бог още не е завършил работата си върху него.

Ако мислите, че някой човек е добър, ако вярвате в това, той външно може да не е такъв, но ще знаете, че след време ще прояви своята доброта. Никога не търсете у хората не-достатъците, понеже с това вредите на себе си. А обратно: когато и в най-лошия човек, в разбойника, в звяра почувствате присъствието на Бога, той ще се прояви в него. Този закон трябва да го прилагаме всекидневно в живота си, за да повдигнем другите, да повдигнем и себе си.

За да познаем един човек, ние трябва да храним към него най-дори мисли и чувства. Колкото по-добри мисли и чувства имаме за хората, толкова по-силни ще бъдем на Земята. Когато изгубим добрите мисли и желания за хората, ние изгубваме най-хубавото на Земята – вашите вътрешни приятели – Ангелите-хранители. А развитието ни зависи от вътрешните приятели. Всеки трябва да съзнае, че както Бог е Любов, снизходителен и добър, така и ние трябва да бъдем. Нито хвалете хората, нито ги укорявайте. Главно е изпълнението на Волята Божия.

Одумването е голям недъг в сегашните хора. Няма по-лошо нещо от това. Да държиш добрите черти на хората в ума си и да не критикуваш никого, това е сигурен метод за развиване на Любовта.

Като търсите добрите черти в хората, ще почнете да ги проучвате. И в себе си ще намерите най-добрата черта и ще я държите в ума си. Оттам започнете. Това значи да познаваме себе си.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...