Jump to content

НЯКОИ ПРАВИЛА - БЕЗ ОМРАЗА


Recommended Posts

БЕЗ ОМРАЗА

Омразата е скъперничество. Между омразата и скъперничеството има сходство. Искаш да вземеш нещо. Ти мразиш някой човек. Защо? Защото не ти дава! Щом ти дава, ти няма да го мразиш. Всяка омраза произлиза от факта, че някой те е онеправдал, взел ти е нещо, направил ти е някаква вреда. Лишил те е от нещо.
(ЗАПАЛЕНА СВЕЩ - 560).
Кога мрази човек? Когато го обърнат с главата надолу... При омразата човек слиза... Не е лошо, че омразата съществува; лошо е, когато енергията й не се тури на работа... Излишната енергия на омразата, причинява гниене... Вложете енергията на омразата в работа, докато не е започнала да гние. Щом загние, ще плащате скъпо, за да я изхвърлите навън.
(УСТОЙЧИВИ ВЕЛИЧИНИ - 15).
Съвременните хора са поставени на един вътрешен, духовен изпит, да се справят с омразата, без да изгубят нещо от себе си.
(УСТОЙЧИВИ ВЕЛИЧИНИ - 14).
Ти казваш: „Няма да го мразя.” Така не се казва. Кажи: „Ще го обичам”.
(АКОРДИРАНЕ НА ЧОВЕШКАТА ДУША - І том - 142).
Престани да мислиш за човека, когото мразиш. Забрави, че той ти е причинил някаква пакост. Не мисли за обидата, която някой ти причинил.
(СЪРАЗМЕРНОСТ
В ПРИРОДАТА - 225).
Отнасяйте се към всички с Любов, а не с омраза... Който мрази, той е в съгласие с онези, които вървят в широкия път. Любящият възлиза нагоре, по тясната пътека; който мрази, слиза надолу, по широкия път.
(ВСЕ ЩО Е ПИСАНО – 38).
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...