Jump to content

НЯКОИ ПРАВИЛА - БЕЗ ПРОСИЯ


Recommended Posts

БЕЗ ПРОСИЯ

Сегашният свят е пълен с души останали назад в развитието си, т. е. останали назад от човешката еволюция, поради което не могат самостоятелно да се ползват от силите на Природата. Едни от тях се намират в положението на просяци, които тропат по чуждите врати, да искат хляб; други са в положението на апаши, а трети - в положението на паразити. (ТРИТЕ ЖИВОТА – 7).

Нека гладният да умре от глад, но да не проси. За предпочитане е гладен да умреш, но да не просиш... Да считаш, че хората са длъжни да те гледат, това не е любов, това е изнудване. В Писанието е позволено на човека да проси, но само от Бога, от никого другиго. Всяко просене вън от Бога е унижение за човешката душа. (МНОЗИНА КАЗВАХА - 144).

Окултният ученик никога не трябва да подлага ръка, да проси. Щом има нужда от нещо, той ще отиде при някой свой близък или познат и ще му каже: Имаш ли някаква работа за мене? - Какво можеш да работиш? - Мога да копая, да чистя - с една дума всичко мога да върша. - Добре, благодаря ти, че ще ми услужиш. (ДОБРИ НАВИЦИ - 24).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...