Jump to content

Recommended Posts

СВЕТЛИНАТА

Няма по-реално нещо от светлината, от въздуха, от водата и от хляба. Хляб, вода, въздух и светлина - ето четирите елемента, проводници на живота. (НОВИЯТ СВЕТИЛНИК - 141).

За съграждане на тялото си, хората употребяват храна, вода, въздух и светлина. (ДАЛИ МОЖЕ - 310).

Светлина, значи проявения Бог. (МИСЛИ ЗА ВСЕКИ ДЕН - 12.05.1992).

Физическата светлина е признак на Божията Любов. (ДВАТА ПРИРОДНИ МЕТОДА - 170).

Като приемаш светлината, ще живееш. (НОВИЯТ СВЕТИЛНИК - 142).

Слънчевата светлина и нейните лъчи са необходими за физическия свят. (ТРИТЕ ЖИВОТА- 120).

Това, което прави предметите, както и цялата обстановка около нас видима, ясна, разбрана, наричаме светлина. (ЕСТЕСТВЕН РЕД НА НЕЩАТА - 45).

Тя разкрива само външно света, очертава неговите външни форми, без да прониква в дълбините на тези форми. (ПРОСТИТЕ ИСТИНИ- 5).

Светлината разкрива живота. (ПОУЧАВАШЕ ГИ - 58).

И помага за разбиране на живота. Ако човек не разбира законите на светлината, той не може да разбере законите на живота. (НАШЕТО МЯСТО - 78).

Всяка светлина, която дава знание за човека, е светлина. (4-ТИ МЛАДЕЖКИ СЪБОР – 1927 г. - 59).

Ако не разбирате какво нещо е светлината, вие не разбирате живота. (НОВИЯТ СВЕТИЛНИК - 208).

Теориите за произхода на светлината, за понятието светлина са различни, обаче, като изложите гърба си на Слънце, светлината действа по един и същ начин. (ДЕЛАТА БОЖИИ - 7).

Тя е достъпна за всички живи същества. (ПОУЧАВАШЕ ГИ - 59).

Младият се учи да превръща горивото в светлина. Благодарение на младостта си, старият е придобил светлина. Той се стреми да я увеличи и предаде на другите. Младият благодарение на стария, придобил гориво, което предава на другите и се стреми да го превърне в светлина. (НОВИЯТ СВЕТИЛНИК - 105).

Кой не е виждал светлината? Кой не й се е радвал? На светлината хората четат, пишат и учат. Около светлината извори текат, цветя цъфтят. (ПОУЧАВАШЕ ГИ - 6).

Единственото нещо, в което всички хора вярват, е светлината. (ВЕЧНОТО БЛАГО – 345).

Животните разбират и възприемат светлината по един начин, растенията - по друг, а хората - по трети начин. (ДЕЛАТА БОЖИИ- 7).

Когато изучава обширния Божи свят, човек трябва да има светлина, да разбира нещата, да не взима крива посока. (НОВИЯТ СВЕТИЛНИК- 34).

Дето е светлината, там е мъдростта... Който има светлината в ума си, той разбира Мъдростта, той работи с Нея. (ПОУЧАВАШЕ ГИ - 6).

Без светлина никой не може да намери пътя си. (НОВИЯТ СВЕТИЛНИК - 320).

Светлината е един от великите фактори не само за умственото развитие на човека, но и за характера и дългия му живот. (МЛАДЕЖКИ ОКУЛТЕН КЛАС - III г. – 3 лекция - 160).

В органическия свят светлината е свързана с храната, която човек употребява. Без светлина и топлина, никаква храна не може да се създаде. Следователно, човешкият стомах се намира в пълна зависимост от светлината и топлината. (НАШЕТО МЯСТО - 78).

Приемай светлината с любов и знай, че Бог е в нея. (НОВИЯТ СВЕТИЛНИК- 141).

Който живее в светлина, животът му е сладък и външно, и вътрешно. Човек е създаден от светлина. Защо да не живее в собствената си среда? (ОПОРНИ ТОЧКИ НА ЖИВОТА - 186).

Обикнете светлината! Аз не говоря за светлината на огъня или за светлината на свещта. Това е тъмна светлина. (ПОУЧАВАШЕ ГИ - 97).

Светлината води към доброто, а тъмнината - към злото. (ОПОРНИ ТОЧКИ НА ЖИВОТА - 186)

Вярвам в силата на светлината... Вярвам в първото Божие благо, светлината, чрез която е създаден светът. (ВЕЧНОТО БЛАГО - 359).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...