Jump to content

ПРОВЕРКА ПРЕДИ БРАКА


Recommended Posts

ПРОВЕРКА ПРЕДИ БРАКА

И мъжът, и жената трябва много добре да се познават. Ако познавате мъжа си, само тогава ще намерите любовта му. Не се ли познавате, не се женете. (СИЛА И ЖИВОТ - II том - изд. 2006 - 111).

Вие трябва да познавате ценното, което Бог е вложил във всяка душа и заради него да му отдадете нужното място в себе си. Ако и той познава ценното във вашата душа, между вас ще се създадат правилни отношения. (ЛЪЧИ НА ЖИВОТА - 188)

„Учителю, намерих една добра сестра, истинска последователка на Христа. Искам да се оженя за нея. Какъв съвет ще ми дадеш?” Ще те посъветвам да не бързаш, докато не се опознаете. Тя е добра християнка, с Христа може да живее добре, защото Христос знае да се обхожда с нея, а ти не знаеш. За Христа тя е добра, но не и за тебе. (НОВИЯТ СВЕТИЛНИК - 192).

Американците, когато ще встъпват в брак, те не пращат сватове, които да им уреждат работата, а пращат младите при някой френолог, за да ги изследва и да се произнесе могат ли те да живеят и да встъпят в брак. След това ги пращат при някой физиономист, после - при някой астролог и ако всички сведения си схождат в благоприятен за тях смисъл, те встъпват в брак и образуват една щастлива двойка. Тъй че, когато хората се женят, центровете на техните мозъци трябва да имат известно съотношение. (СИЛА И ЖИВОТ - III серия - 229).

Когато иска някой да знае да се жени или не нека отиде при някой астролог, да му плати и той ще му каже кога да се жени, кой месец, за коя жена или изобщо дали да се жени и т. н. Практически този въпрос е решен, само че трябва да намериш човек, който да ти каже. (БЕСЕДИ, ОБЯСНЕНИЯ И УПЪТВАНИЯ ОТ УЧИТЕЛЯ - 1922 г. - 203).

Жена, която има сплескан нос, не трябва да се жени, защото непременно ще има бой и плач. Ако носът на вашия мъж е сплескан, стойте настрана - знаете ли защо? Понеже дихателната система съответства на сърцето, на чувствата, на Любовта - колкото повече тя е развита и поема повече въздух, има повече чувства. Ако дихателната система не е развита, носът показва, че той е сиромах в това отношение. (ВЕРИГАТА НА БОЖЕСТВЕНАТА ЛЮБОВ - 467).

Ако момата има много тънки вежди като ибришим, не се женете за нея. (ВЕРИГАТА НА БОЖЕСТВЕНАТА ЛЮБОВ - 467).

Когато някой мъж иска да се жени Господ му казва: „Ще намериш една жена, на която съдбата да мяза на твоята лява ръка. Каквото е писано на лявата ти ръка, такава трябва да намериш.” А когато една мома иска да намери своя другар, трябва да погледне дясната ръка, какво е писано на дясната ръка и такъв да намери. Тия двете ръце се събират заедно и както те се спогаждат, и двама ще се спогаждат. Ако момата носи качествата на лявата ръка на момъка и ако момъкът носи качествата на дясната ръка на момата ще живеят по Божественому. (ПЪТ НА ЗАЗОРЯВАНЕ - 439).

Когато се жените, изпитвайте човека, когото сте избрали... Някоя мома казва: „Когато се оженя, аз ще се преобразя” не, ти ще намериш дъното. И целият свят да ви обещават, не се качвайте на неговата лодка. (СИЛА И ЖИВОТ - ІІ том - изд. 2006 г. - 143).

Някоя жена мисли, че ще изправи мъжа си, мисли се за много умна да направи това. Никога. (ВЕРИГАТА НА БОЖЕСТВЕНАТА ЛЮБОВ - 466).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...