Jump to content

ЕДНОБРАЧИЕ


Recommended Posts

ЕДНОБРАЧИЕ

Когато си слязъл от небето, ти си поел задължение към своята жена да й помогнеш, да я повдигнеш. Пред Господа ти си обещал да се ожениш за тая жена, да й бъдеш верен. (НОВИЯТ ЧОВЕК – 136).

Мъжът трябва да има една жена - това е учението, многоженството не се позволява. (СИЛА И ЖИВОТ - ІІ том - изд. 2006 г. - 133).

За всеки мъж е определена само една жена. Имаш ли много жени, развратът хлопа на вратата ти. (НОВИЯТ ЧОВЕК -136).

Многоженството е един недъг на човечеството, един голям недъг, който се дължи на отклонение на човешката душа от правилния път. (ПЪТ НА ЗАЗОРЯВАНЕ - 549).

Хора, които се женят за една, за втоpa и трета жена, в моите очи са като Антон Праведни, и те няма да придобият никаква мъдрост... Антон Праведният след като издал строга заповед: Всеки, който се улови в прелюбодеяние, да се екзекутира, казал: „Всичко в света можах да победя, но пред очите на красивата жена не можах да устоя и паднах.” (СИЛА И ЖИВОТ - III серия -151, 152).

Аз бих желал да видя един момък или една мома, които да са целомъдрени. Не привидно да са целомъдрени, но принципиално, вътре, в душата си. Аз не говоря за външността на нещата. Който и да е от нас, в себе си трябва да признае тази велика Истина. Ама ще кажете: „Толкова низко да съм паднал! Аз съм като другите хора, аз не виждам своята чернота”. (ДВАТА ПРИРОДНИ МЕТОДА - изд. „Фотинов” София - 233).

Еднобрачие се изисква днес. Една жена или един мъж трябва да имаш, да можеш да се справяш с положението, в което се намираш. (ЦЕННАТА ДУМА - 152).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...