Jump to content

Свещеният час


Recommended Posts

189 Свещеният час.

Работете всички, за да придобиете концентрация на мисълта си. Всеки от вас, който иска да бъде ученик, нека си определи един свещен час за работа. Този свещен час може да бъде или сутрин, или на обед или вечер. През това определено време прекарайте в дълбоко размишление, за да се справите с всички мъчнотии, които ви се изпречват на пътя. Като преминете този час на размишление, трябва да се почувствате окуражени, опреснени, с чисто сърце, за да може с нови сили да прекарате останалото време от деня. На другия ден пак прекарайте свещения час в размишление. През време на този свещен час ви се отпуска кредит от Небето, дава ви се на разположение известна енергия, с която можете да уравновесите умствения си бюджет.

През този свещен час ще се разговаряте с всички окултни ученици от тази Школа, в която сте и вие. Всички окултни ученици по целия свят, както и в Духовния свят се интересуват от вашия най-малък духовен прогрес. Те се интересуват от вас само за този малък успех. И когато вие се намирате в някое затруднение, те веднага се притичват на помощ.

Свещеният час, който си определите, ще спазвате през цялата година и в него ще работите за изглаждане на недоразуменията, за надделяване над мъчнотиите и за вашето повдигане. На всеки от вас давам тази задача именно: да намерите приблизително кой е вашият свещен час. За всеки ученик има един определен свещен час. Този час може да бъде един и същ за няколко ученика. Когато попаднете в този час, в ума на всеки едного от вас ще дойде някоя велика мисъл или някое възвишено чувство. Изобщо във вас ще дойде едно просветление. Ако дадете място на тази мисъл или на това чувство, вие ще се повдигнете, но ако има противодействие, в съзнанието ви ще настане тъмнина и дълго време след това ще трябва да чакате, докато отново попаднете на вашия свещен час.

Свещеният час идва периодически всеки ден в един и същи час през деня. Вие ще различите този час от останалите часове на деня по това, че той е по-интензивен, иде с по-засилен тон.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...