Северина Публикувано 10 Март, 2013 Сподели Публикувано 10 Март, 2013 • 867 • Волята Божия – върховен закон. Сега ние сме дошли на Земята да изпълним не волята на хората, а Волята на Бога. Туй имайте като правило! Кой каквото върши, то се отнася лично до него, но всички хора трябва да вършат Волята Божия. В извършването на Волята Божия е силата на всинца ви. Доколкото вие извършвате Волята Божия, дотолкова аз определямвашата сила; доколкото вие сте съгласни с Божия ум, дотолкова ще сте просветени; доколкото сте в съгласие с Божието сърце, дотолкова ще бъдете благородни. Това е същественото вътре в Живота. Най-хубавите мисли са Божиите мисли; най-хубавите чувства са Божиите чувства; най-хубавите постъпки са Божиите постъпки. Тази постъпка, която считате за най-хубава, знайте че не е ваша, тя е Божия. Та зад всяка добра и светла мисъл седи Господ. Всяка добра мисъл има сила дотогава, докато Бог е зад нея. Не е ли Бог зад нея, тя не струва нищо. Във всичко човек трябва да вижда проявление на Божия пръст. Говори ти някой благо, разумно; считай, че Господ ти говори. Дойде някой, нахока те; считай, че дяволът ти говори. Под “дявол” се разбира всеки изопачен човек, под “дявол” се разбира още и всеки дух, който се е оплел в материята и не знае какво говори – забъркал работите, плещи наляво-надясно. Значи всякога, когато се отнасят с вас добре, кажете: “Господ ми говори”; когато не се отнасят с вас добре, кажете: “Човек ми говори”, нищо повече. На човека кусур няма да хващате, човек не е като Бога. Бог е съвършен, човек сега се усъвършенства. Та рязко ще отличавате тия положения и във вас. Недоволен си, искаш да се проявиш; ще кажеш: “Човекът говори в мен!” Започваш да мислиш, добре си разположен; ще кажеш: “Господ говори в мен!” Така че в човека има две състояния, които трябва да съзнаваме и да ги различаваме. Като започнеш да се сърдиш, ще кажеш: “Човекът е дошъл в мен!” Някой казва: “Кое е онова в човека, което познава, че едно негово желание не е право?” Значи има нещо в нас, което определя нашите хармонични и нехармонични постъпки. Кое е туй, което познава кога една постъпка е права или не? – То е разумният Божествен Дух, който живее в нас и ни учи. Божественият Дух казва: “Това, което правиш, не е право”. Ти като дете упорствуваш, но Той казва: “Не е право това, не го прави!” Като не Го слушаш, Той те хваща така, както майката, която някой път хваща детето си за ухото и го стиска. То вика, хапе я, но тя продължава да го стиска. Тя казва: “Не хапи, ще слушаш туй, което ти кажа!” Ако не слушаш, ако упорствуваш, Божият Дух няма да отстъпи. Той е толкова силен, че хиляди години ще минат, ще те потапя, ще те изважда и ще каже: “Ще слушаш ли?” И тъй, щом се убедите в този път, ще го проверите на опит. Щом постъпите в съгласие с Духа, който ви учи отвътре, ще дойдеМир, ще дойде Светлина, ще бъдете свежи, бодри и весели и каквато работа започнете, все на добро ще излезе. Дойде ти на ум да пишеш или да ореш, или да копаеш – навсякъде ще успяваш. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване