Jump to content

ЗДРАВЕТО - ИЗУЧАВАНЕ НА ЗДРАВЕТО


Recommended Posts

ИЗУЧАВАНЕ НА ЗДРАВЕТО

Всички хора искат да бъдат здрави, но не знаят нито как да придобият здравето, нито как да го запазят, ако го имат. (ДА ВИ ДАДЕ - 111).

Опитностите и уроците, които животът дава на човека, имат смисъл, когато го направят по-здрав, отколкото е бил по-рано. И през най-опасното място да мине човек, кракът му трябва да остане здрав. Това значи да минеш през опитности и да излезеш неповреден. (ПЪТ КЪМ ЖИВОТА - 81).

Съвременните хора се нуждаят от наука за здравите. Важно е как да придобият онзи морал, който носи здраве. (ПОУЧАВАШЕ ГИ - 100).

Първата задача на науката е даде такова знание, което да осигури здравето на човека. (ВЕЛИКАТА РАЗУМНОСТ - 92).

Всеки съвременен човек трябва да се запознае с физиологическите закони на своя организъм, да знае от какво зависи здравето му. (ПЪТЯТ НА УЧЕНИКА - 91).

За изучаване на здравословното състояние на човека е нужно много повече време, отколкото за изучаване на болестите и причините за тяхното явяване. (ПОСОКА НА РАСТЕНЕ - 157).

За да се ползва от здравето си, човек трябва да бъде умен, да знае как и къде да приложи ръцете и краката си, за добро или за зло. (СЛУЖЕНЕ, ПОЧИТ И ОБИЧ - 122).

Докато човек не вижда кой влиза и кой излиза от къщата му, всякога ще боледува. Той живее в тъмнина. Щом вижда какво става с него, той е в светлина. Докато виждаш апаша, той не е опасен за тебе, не може да те обере. Щом престанеш да го виждащ той влиза в къщата ти и те обира. Злото дебне онзи, който не го вижда. Щом се отворят очите на човека, злото отстъпва настрана. (ДРЕХА НА ЖИВОТА - 77).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...