Jump to content

ХИГИЕНА - ПРОЗОРЦИТЕ


Recommended Posts

ПРОЗОРЦИТЕ

Често хората говорят за хигиена на жилището и казват, че едно жилище е хигиенично, когато има широки, големи прозорци. (ВЛИЗАНЕ·- 44).

Съвременните хора не си поставят прозорците, където трябва. Най-малко три прозореца трябва да има в жилището, един към изток, един към юг, един към запад. Тези прозорци трябва да бъдат най-малко метър и половина и всеки прозорец трябва да бъде на ръста на бащата и майката - 1,70 метра ... Два прозореца най-малко да има и то големи, широки, високи, да влиза повече светлина. (ЖИВИЯТ ХЛЯБ - 147).

Коя е причината вашите къщи да бъдат големи, с широки прозорци, с добре инсталирано осветление? Това се дължи на желанието ви да имате повече светлина, да бъдете здрави и красиви, да живеете добре. (НОВАТА МИСЪЛ - 250).

Къщите нека да имат горе на покрива полегати прозорци. (АКОРДИРАНЕ НА ЧОВЕШКАТА ДУША - ІІ том - 220).

Питам ви: Защо всинца вие се разполагате тъй приятно в този салон? Защото светлината му е изобилна. Влезте в друг някой салон, прозорците на който са обърнати на север, и вижте как ще се почувствате. След това направете две събрания - едното в нашия салон, тук, и другото в салона, чийто прозорци са обърнати на север и вижте как ще се почувствувате и едните, и другите. Проследете какви резултати ще имате в продължение на една година. (ПЪТЯТ НА УЧЕНИКА -110).

Знаете ли сега накъде е обърнат вашият прозорец? На юг, на север, на изток, или на запад? Лъчите на светлината имат различно влияние. Те се различават по това, отде идват, дали от юг, от север, от изток или от запад. Различават се по теченията в тях; има едно електрическо течение и едно магнетическо, което върви от изток към запад; има друго едно течение, пак електрическо, което иде от север към юг, на което има и обратно течение. Тия две течения се прекръстосват. Ако някой път вие попаднете на течението от изток към запад, и приемете тази светлина, вие ще придобиете по-голяма сухота. Астролозите казват тогава, че върху вас идва повече влиянието на Сатурна. Тогава вие ще обичате светлината, но ще станете много взискателни, ще гледате да намерите погрешка в този, в онзи. Ако пък приемете светлината от север, ще обичате Истината, но ще станете чрезмерно студени и хладнокръвни, тъй че няма да се интересувате за страданията на хората. Ако вие възприемете светлината от юг, у вас ще се роди една топлота и разширение, но има друга една опасност - ще станете мекушав и гъвкав. За такъв човек турците казват: Той може да се спогоди с всички хора. Дето и да иде, той може да прекара добре. Всичко прави, на всички угажда; и месо яде, и винце пие, и леща яде - навсякъде се бута. (МОК -·ІІІ г. -·19 лекция·- 201).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...