Jump to content

20. ПЛАНЕТИТЕ В ЗОДИАКАЛНИТЕ СЪЗВЕЗДИЯ


Recommended Posts

20. ПЛАНЕТИТЕ В ЗОДИАКАЛНИТЕ СЪЗВЕЗДИЯ

Изтъкнахме, че за образуването и оформянето на дванадесетте планети в Слънчевата система са взели участие небесните образувания, намиращи се в дванадесетте сектора от еклиптиката, определени от дванадесетте зодиакални съзвездия. Дванадесетте със своите зодиакални съзвездия са: Вулкан със зодиакалното съзвездие Лъв, Меркурий с Близнаци, Венера с Везни, Земята и Луната с Рак, Марс с Овен, Фаетон с Дева, Юпитер със Стрелец, Сатурн с Козирог, Уран с Водолей, Нептун с Риби, Плутон със Скорпион, планетата зад Плутон – Хано с Бик - Телец.

Когато в хороскопа на даден човек една планета се намира в своето зодиакално съзвездие, тя действува с пълното си и цялостно влияние на своята характеристика. Вибрациите от влиянието на планетата, подсилени с хармоничните вибрации на небесните образувания със съответното съзвездие, подсилват нейното влияние. Известно е, че когато имаме вълнообразни силови течения с еднаква дължина на вълната, изхождащи от два различни източника, то ще имаме едно усилване на силовата вълна, или както се казва, ще имаме интерференция. Това нагледно и ясно се разбира, когато ударим два камертона, които имат еднаква дължина на звуковата вълна, които издават, то получаваме усилване на звука.

 

Когато обаче имаме една планета в друго зодиакално съзвездие, то силовите течения на небесните образувания в това съзвездие оказват известно въздействие върху влиянието на планетата - дават една нюансировка в нейното влияние, която се определя от небесните образувания в съзвездието, където планетата се намира. Ще трябва, обаче, предварително да изтъкнем, че небесните образувания е зодиакалното съзвездие, които са достъпни за наблюдение, като такива, които излъчват светлина - светят и в многото случаи с много по-силна светлина и активност, отколкото тази на Слънцето. Ние ще трябва да приемем по един безспорен начин, че всяко небесно тяло - образувание, което излъчва светлина, топлина е един високо организиран свят. Свят, който е израз на една велика разумност, за да можем ние хората да приемем техните силови течения - техните влияния, трябва да имаме високо организиран и облагороден мозък. Или казано още, за да може един човек да приема изцяло влиянието на една планета с влиянието на светлите небесни образувания на зодиакалното съзвездие, в което е тя в неговия хороскоп, трябва той да има добре развити и облагородени мозъчни центрове, което нещо дава голямата интелигентност на индивида. Затова, колкото един човек в това отношение е по-добре изразен, толкова той по-пълно и цялостно ще може да приема влиянието на дадената планета, заедно с това на светлите образувания в съответното зодиакално съзвездие.

В зодиакалните съзвездия има и небесни образувания, които нямат своя светлина. Тези образувания са с елементарно влияние и действат по-лошо, предимно на по-примитивните човешки мозъци. Затова, от много направените хороскопи на хора, съвсем ясно се разбира, че голям дял от тях, поради не особено развити и оформени мозъци с недобре изразена интелигентност, те едва приемат и то в ограничена форма влиянието на планетите, а за небесните светли образувания на зодиакалните съзвездия те са въобще в невъзможност да ги приемат. Ето защо, ние трябва да видим дадения човек или да подразберем на какво интелектуално и морално ниво е той, за да определим в каква степен ще може да приема по-пълното влияние на планетите и кои от небесните образувания в съзвездието оказват в това направление своето въздействие. Указание в това направление могат да ни дадат науката за лицето и главата - френологията и тази за ръцете - хиромантията (Авторът се е погрижил, като е дал ръководства за тези науки). Тези науки са способни да ни дадат общото ниво на човека, но подробностите, пълното му разбиране, както и пътя - условията, които човека ще има през живота си - това може да ни даде само астрологията, което нещо ще разберем от хороскопа на човека. В сегашното развитие на човешкия род, мозъците им още не са напълно готови да приемат пълните и цялостни влияния, както на планетите, така и на небесните образувания в зодиакалните съзвездия. Това е един бавен и продължителен процес. Затова, разглеждайки планетите в различните зодиакални съзвездия, те ще получават, както изтъкнахме, една нюансировка в своето влияние, даден от естеството на небесните образувания в зодиакалното съзвездие, където планетата се намира и по размера и качеството на интелектуалното развитие на човека.

За Слънцето, ние изтъкнахме, че то е един високо организиран свят, най-близката до нас звезда. За неговото влияние ние съвсем нямаме подготвени мозъци. Засега неговата задача е, както изтъкнахме, да организира и облагородява, както планетите, така и мозъчните центрове на човека, за да могат те все по-пълно и цялостно да приемат, както планетните влияния, така и тези на светлите небесни образувания в съзвездията.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...