Jump to content

Recommended Posts

СОЛ

 

Хората сега ядат много, да да придобият сол. Когато добият достатъчно сол, няма да ядат така много.

 

Земята и небето съединени в едно, дават условия на Духа да се прояви. Там, където е Духът, т.е. солта, гама има съзвучна.

 

Някои болести могат да се дължат на малкото количество сол в организма. Ако знаеш как да я възприемаш било от водата, било от храната, солта лекува.

 

В големите горещини човек се поти много и тази вода, която излиза, отвлича доста сол, обезсолява организма и затова е нужно да се добавя тя допълнително. В чая си може да туриш малко сол. Сладкото ядене, то си има сладчина, образува мазнина. Но дапи да се яде сладко, дали да се яде солено или не, за това все има спор. В теорията има спор, но в практиката - не. Ти трябва да дишаш, трябва да се храниш, трябва да приемаш светлина и топлина, да си във връзка всеки момент с природата, да слушаш съветите й. Най-добрият помощник и съветник е природата, тя пошепва на човека с какво трябва да се храни.

 

Солта произвежда онова вътрешно здраве, тя пази едно равновесие или един баланс в кредита, който човек има. Който има сол в организма си, не е изложен на големи катастрофи. Щом обезсолее, той умира.

 

Лятно време пийте чиста вода с малко солчица. Тя ще даде малко равновесие, а непотребната сол се изхвърля навън.

 

Сол ще вземете на върха на една игла в микроскопическо количество. Колкото се закачи на върха на иглата, толкова ще сложите в яденето. Многото сол изсушава. Тези, които се изсушават, нямат влага в себе си, а тези, които затлъстяват, имат излишна влага. Щом в човека има повече вода, образува се езеро, щом се образува езеро, ще дойдат много животни да живеят там.

 

Солта произвежда сцепление в нещата. Без сол нещата се разединяват, разлагат. Когато мисълта е безсолна, мисълта изчезва. Няма ли сол в чувствата, те се изпаряват. Когато в постъпките няма сол, те се обезценяват.

 

Солта носи живот, в малки количества, разбира се. Като яде солено, умът на човека се проявява. Киселите и солени работи събуждат активност. Горчивите събуждат енергията.

 

Без сол ще приготовлявате яденето - оставете всеки да си соли яденето колкото иска.

 

Солта играе важна роля на Земята. Даже и светлината не може да се прояви без сол. Учениците на Христа бяха среда, чрез която Той се прояви.

 

На Земята солта е един от необходимите елементи за здравословното състояние на човешкото тяло. Когато организмът изгуби солта си, изгубва основата. Казват за някого, че е неврастеник, аз казвам: той си е изгубил солта. Неговата нервна система е изгубила солта си, у него енергията изтича. Ако бяхте разгледали с окото на един ясновидец нервите, артериите у един неврастеник, ще видите на много места пукнатини, от които изтича енергията. Такъв човек е слаб. Защо? Защото е изгубил Божествената сол, която е основна сила за човешкия живот на Земята. Причината за изгубване на тази сол са необузданите човешки страсти. След всяка страст, от какъвто и да е характер, човек чувства една слабост. Вие всички сте опитали това. Всяка мисъл, всяко желание, което не служи за съграждане на човешката душа, което руши, то не е необходимо, то е обезсоляване. Човек, който има сол в себе си, изпитва нещо приятно под лъжичката си, винаги е нежен, разположен, внимателен.

 

Всички окултисти, кабалисти, мистици, под думата „сол" разбират сила на равновесие - онзи елемент на силата, който държи нещата в равновесие.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...