Jump to content

МЕТОДИ ЗА РАБОТА


Recommended Posts

МЕТОДИ ЗА РАБОТА

 

* Когато се почувствате неразположени, кисели, обезсолени, нервни, казвайте си следното: “Господи, стопли сърцето ми с Твоята любов!” Ако умът ви е замъглен, кажете си: “Господи, просветли ума ми с Твоя дух!” или “Дай ми виделина чрез Твоя дух!”

 

* Скъпоценният камък съдържа кондензирана, сгъстена фина енергия. Понякога той губи своята сила и блясък и после отново ги придобива. Причина за това понякога са самите хора. От някои скъпоценните камъни губят своя блясък, от други го придобиват. Окултната наука си служи със скъпоценни камъни като метод за трансформиране на неприятностите и за лекуване.

 

* Как човек трябва да се справи с обидата? - Обиди ли те някой, не повтаряй думите, които са те засегнали. Не разказвай на никого за обидата, която са ти нанесли.

 

* Всеки ден прилагайте микроскопичната Божествена идея да давате. Всеки ден да давате нещо от себе си. В даването е животът. Давайте най-хубавото.

 

* Когато човек се свърже с Първата причина на нещата, преди да е поискал нещо, нуждите му ще бъдат задоволени. Когато обичате някого, вие задоволявате нуждите му, преди той да се е обърнал към вас. Не го ли обичате, нищо не давате.

 

* Велико нещо е да искаш прошка от онзи, когото си обиждал, но по-велико е да простиш на онези, които са те обиждали и са ти причинявали пакости. Това качество на великия човек не се постига лесно и изведнъж. Много трябва да работите върху себе си, за да го придобиете. Направете опит поне една година да работите върху това качество.

 

* Един от начините за обновление на ума и сърцето е заниманието със Словото Божие.

 

* Понякога човек се разкайва и за доброто, и за злото, което е направил. И след това започва да разправя на хората какво е извършил. Направи ли някакво добро, някакво разумно дело, човек трябва да мълчи. Доброто има отношение към Космоса. Радвай се, че си изпълнил волята Божия, че служиш на Господа.

 

* Обезсърчен си. Намираш се в безизходица. Не си в състояние да мислиш. Послужи си тогава с жълтия цвят на спектъра (отдели от призмата светложълтия) и така направи, че да грейне в ума ти.

 

* Когато станете сутрин, казвайте си: “Господи, благослови всички ония, които са в мене и извън мене, да работим за Твоята слава и величие! Дай ни светлина да разбираме волята Ти и да я изпълняваме!”

 

* Ако вие можете да привлечете от пространството необходимата материя и да изпълните всичките си дрехи с тази магнетична, първична материя, винаги и в най-големия студ, ще ви е топло. Дрехата може да е много тънка, но магнетизирана ли е, няма опасност от простуда.

 

* Пеенето е връзка между вас и разумните същества. Класическите песни, духовните песни, мантрите, псалмите, формулите са връзка за минаване от един свят в друг - физически, духовен и умствен. Затова трябва да се употребяват.

 

* Чистата храна, чистата вода, чистият въздух, чистите мисли, ранните слънчеви лъчи ще ви опазят кръвта чиста.

 

* Гледате един червей и се отвращавате. Но в този червей седи една бъдеща възможност, която Бог е скрил. Защо го смачквате, защо го тъпчете с презрение? Господ е направил тази форма, спри се при нея и като я погледнеш, нека да ти стане приятно. Отвори й път. Ти си големият брат, а тя е малкият брат. Поздрави я.

 

* Срещне ви някой, който има известна слабост. Вижте в себе си, имате ли слабост като неговата. Ако имате, благодарете, че можете да я изправите. Ако срещнете добър човек, вижте, имате ли неговите добродетели. Ако ги имате, благодарете на Бога. Ако ги нямате, пак благодарете, че можете да ги развиете. В каквото и положение да се намирате, използувайте го. Работете, докато е ден, защото идва нощ, когато, и да искате да работите, няма да можете. Идва време, когато, и да искате да направите добро, не ще можете.

 

* У вас има такива космически състояния, които по никой друг начин не можете да смекчите, освен със силата на музиката, мантрите, формулите, поезията, молитвата.

 

* Ако ви е налегнала някаква мъка, препоръчвам ви да си направите разходка по течението на един извор. Няма да вървите срещу течението. На връщане ще минете по друг път, ще направите един кръг. Или можете да прочетете някоя хубава книга или нещо от Евангелията. В свещените книги се крие огромна магнетична сила.

 

* Вземете един грам чисто самородно злато, потопете го в десет грама вода, нека постои два-три дена на слънце, и когато сте неразположени, обидени, нервни, вземайте по десет капки от тази вода. Каквото и да преживявате, вземайте от тази вода. Магия ли е това? - Магията е знание, разбиране на елементите в техния първичен вид, а не в сегашното им състояние, както химиците ги познават. В целия Космос съществува един единствен елемент, от който са произлезли всичките останали, на брой повече от милиард, а не само 90.

 

* “Ще се подобри положението ми” - служете си с това изречение, когато ви е налегнало отчаянието. С внушение може да си служите за лекуване, за усилване на паметта, за насърчаване, за понасяне на страдания, за самовъзпитание.

 

* Ще жертвате всичко, за да имате всичко.

 

* Ако спазвате Божествените закони, вие ще превърнете лошите си съседи, лошите си синове и дъщери, лошите си колеги в добри.

 

* През тази седмица ще употребявам само най-хубавите, най-добрите думи. Всичко, което ми се случи, ще го считам за добро.

 

* Когато се намерите пред неразрешим въпрос, кажете си: “Това, което аз не мога да разреша, Бог ще го разреши. Има неща, които само Бог може да разреши.”

 

* За да усилите паметта си, ще намалите интензивността на чувствата си.

 

* Страданието е един метод да се кали материята в тебе, за да се приспособи за Божествените енергии.

 

* Големите мъчнотии ще ги заобикаляте.

 

* Като научите влиянието на светлината, ще забележите, че има часове на деня, когато Слънцето изпраща на Земята благоприятни лъчи - главно около зазоряването, докъм 10 часа и точно на обяд. Има и черни негативни лъчи. За да не попаднете под тяхното влияние, гледайте да не спите през деня, умът ви да е концентриран, буден.

 

* Ако не изучавате нещата и не наблюдавате, ако не мислите интензивно, мозъкът ви ще изпосталее, ще започне да се разрушава. Знанието носи живот за мозъка. Чувствата носят живот за сърцето.

 

* Деветте блаженства, които Христос е дал, представляват девет метода за работа (блажени нищите духом..., блажени нажалените..., блажени кротките..., блажени, които гладуват и жадуват за правдата..., блажени милостивите..., блажени чистите по сърце..., блажени изгонените заради правда..., блажени хулените..., блажени миротворците...).

 

* Като вървите, да съзнавате, че сте израз на Божествената светлина и сила. Всички трябва да станете млади. Че ви побелява главата - това е маска. Че имате бръчки - това е маска. Кажете си: “Отвън е така, но отвътре не е.”

 

* Водата, въздухът, топлината и светлината са ония елементи, които чистят. Изучавайте свойствата на тези сили, за да се чистите чрез тях. Чрез надеждата, вярата и любовта също можете да се чистите. Надеждата е път за чистене на сърцето, вярата е път за чистене на ума, любовта е път за чистене на душата.

 

* Погрешката, която правите, е една проверка за онова, което не ви достига. Забележите ли я, зарадвайте се. Има какво да изправяте.

 

Всяка погрешка, която виждаш, поправи я. Може и друг да я е направил, няма значение, тя е и твоя - поправи я!

 

* Умните хора използват сегашните условия, а ленивите - бъдещите. Умните се учат от опитността на другите и от своето минало, а глупавите се учат от своите опитности и от своето бъдеще.

 

* Днес ще направите най-малкото добро, което никой не вижда. Толкова да е малко, че само Господ да го види. Като станете сутринта, кажете: “Днес искам да направя най-малкото добро заради Господа!”

 

* Ако благодарите за страданията, неволите, мъчението, те ще ви напуснат по-скоро, отколкото ако роптаете. Злото пакости на хората, защото не го обичат.

 

* Само духовният живот е сила, с която може да се обнови тялото, както и нервната система. По този начин може всеки ден с нещо да се обновявате, било с изговаряне на мантри, на формули, с пеене на песни, с четене на псалми и свещени книги, с разходки сред природата и т.н.

 

* Думата “АУМ” (“ОМ”) е свещена, останала от една възвишена култура. Аум, Амен, Амин, Ом е една и съща дума с много мощно въздействие. Целият Всемир си служи с нея. Ако често я произнасяте, дори и несъзнателно, ще опитате нейната сила. Тя съдържа всичко в себе си. Това е ключът, с него ще отключвате всички врати.

 

* Във всяка работа човек трябва да пее и славослови Господа, за да бъде плодът на тази работа благословен.

 

* Любовта е силна струя, която трябва да пуснете през вас да тече, да отнесе всички мътилки и нечистотии на миналото.

 

* От Слънцето излиза една енергия, която създава човешките мозъци, дробове, тела. Ако хората знаят кога идват приливите на тази енергия и я използуват, тогава всички ще бъдат много по-умни и здрави. Земята е създала само стомаха.

 

* Ако няколко добри хора съсредоточат мисълта си към доброто на своя народ, те биха постигнали големи резултати.

 

* Всеки ден по едно малко добро - това трябва да бъде всекидневна задача. Всеки може да посети своя приятел с любов. Всеки може да посети един болен, един беден, един обезсърчен с любов. Всеки може да полее едно изсъхнало цветенце с любов.

 

* Има хора, които могат да обновяват тялото си, без да ходят на курорти или да използуват разни средства. Те оставят физическото си тяло тук, на Земята, а с духовното си тяло двойникът излиза навън, извън земната зона, там той набира сили и свежест и отново се връща във физическото си тяло. Това е един много обикновен метод за почивка, но безплатен и прекрасен, защото 10-15 минути са предостатъчни, за да се обновите.

 

* По една четвърт от всички елементарни духове владеят нашата физика. Елементите от четирите царства трябва да са в равновесие, за да сме в нормално състояние, само че ние трябва да ги владеем, а не те нас.

 

* Това, което днес извършите, то е извършено. Силният човек върши работата днес, а слабият я оставя за в бъдеще.

 

* Когато ви сполети най-голямото нещастие в света, кажете: “Това нещастие е илюзия.”

 

Каквото и да се случи, кажете: “За добро е.” Случи ви се нещо крайно неприятно, нещо трагично, кажете: “За добро е.” Като кажете така, тази мисъл ще се върне и ако казвате постоянно така, лошото ще се превърне в добро. Всяка мисъл, която излиза от вас, ще направи един кръг и ще се върне при вас.

 

* Всички цветя са създадени да помагат на хората било с цвета си, било с формата си и листата си. Ако очите ти са отслабнали от тревоги и грижи - вгледай се в жълтото цвете.

 

* Вие що попросите, ако вярвате, ще ви бъде.

 

Вие що попросите, ако се надявате, ще ви бъде.

 

Вие що попросите, ако обичате, ще ви бъде.

 

* Душата може да прояви силата си, когато не е свързана с материята. Тя е силна, когато прониква в материята, без да се свързва с нея.

 

* Хубаво е да си имате един албум с портрети на учени хора, на големи музиканти, художници, писатели и да ги гледате, да се свързвате с тях, да се интересувате през какъв път са минали, какво са направили, как са го създали, как са живели, и вие да се ползувате от Божието благословение.

 

* Слушането е качество на човешкото съзнание. Да умееш да слушаш е красиво.

 

* Освободете се от всичко, което е излишно. Оставете в душата си само същественото. Всяка мисъл трябва да има звучност, ухание, сладост. Всяко живо същество предава любовта си на човека по свой специфичен начин. Растенията - чрез уханието си, плодовете - чрез сладчината. И въздухът, и водата, и светлината по свой начин предават любовта си на човека.

 

* Когато душата взема участие в което и да е действие на човека, то има смисъл, има сила. Душата има Божествен произход. Тя мяза на един цар, който подписва актове. Тези актове, които душата подписва, имат стойност.

 

* Хубавите мисли и чувства, които храним, привличат хората. Даже от невидимия свят нашите хубави мисли и желания привличат съществата, тъй както цветята нас ни привличат. Нашите мисли и чувства са тъй необходими за тези същества, както плодните дървета и цветята. С чувствата и мислите си ние градим бъдещето си.

 

* Ако се оставим на Божествените процеси - да работят в нас, по-лесно ще се постигне желаното, отколкото когато се безпокоим.

 

* Новото в света няма да дойде по механичен път. Всички трябва да се родят отново.

 

* Като имате някаква неприятност от физически, духовен или умствен характер, започнете мислено да си представяте скъпоценни камъни. Започнете от най-простите и отивайте към най-хубавия и скъпия от тях. Следете при кой камък неприятността ви ще изчезне. Като прекарате тези камъни през ума си, същевременно ги свързвайте с добродетелите, които всеки от тях изразява. Всеки камък може да въздейства благоприятно върху човека и да смени състоянието му. Ако този опит излезе несполучлив, не се обезсърчавайте, правете го, докато се получи.

 

* Всеки труд, всяко творчество представлява колективна работа на възвишени и велики същества, това е общата интелигентност в света. Вие лично сам, без помощта на невидимите същества, нищо не можете да направите.

 

* Мисълта трябва да я привлечете от същества, които стоят много по-високо от вас. Да чувствате благородно, това значи да привлечете чувствата на по-възвишени същества. Божествената мисъл отвсякъде се предава: със светлината, с въздуха, с почвата, с водата, чрез растенията и животните, чрез камъните. Онзи, който разбира законите, отвсякъде може да черпи.

 

* Да посеем семето на любовта и радостта, за да поникне мирът в умовете ни. Да посеем семето на дълготърпението и благостта, за да поникне плодът на въздържанието в живота ни. По този начин пълният ни живот ще се прояви, сърцето ни ще се облагороди, умът ни ще просветне, любовта ни ще се развие и щастието ще се придобие. Това е възходящият път на Бога за индивида, за обществото и човечеството.

 

* За да правите правилно упражненията, които ви давам, трябва да имате правилно отношение към всички същества, които Господ е създал. Без хармония и любов няма да ги правите както трябва. Механичното им заучаване не допринася нищо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...