Jump to content

НАБЛЮДЕНИЕ ПРИ ИЗУЧАВАНЕТО НА ЧОВЕКА


Recommended Posts

НАБЛЮДЕНИЕ ПРИ ИЗУЧАВАНЕТО НА ЧОВЕКА

Добре е всеки сам да се наблюдава, но да наблюдава и другите, да изучава проявите на различните характери. 83-359.

Когато изучавате човешкия характер, спирайте вниманието си върху линиите на главата, на лицето и на ръката. Колкото по-прави са тия линии, и организмът е по-добре устроен, толкова по-устойчив е човек в морално отношение. От това зависи, доколко човек е способен за работа. 88-152.

Според мене, където да влезе човек, в духовния или във физическия свят, като види някое живо същество, той първо трябва да разгледа очите, носа, устата, челото, цялото му лице. 57-33.

Добре е да наблюдавате веждите, защото под тях са очите, Под очите е носът, под носа - устата, под устата - брадата. Така спирате вниманието си върху цялото лице. 93-99.

Добре е да се правят наблюдения, да се анализират постъпките на човека, за да се намери разликата, която съществува при различните случаи на отношения. 83-361.

Едно се иска от всички: да се самонаблюдават, да наблюдават и другите, да знаят причините на нещата. 83-361.

Когато искате да обидите някого, да му кажете една лоша дума, извадете огледалцето си и се огледайте. Вижте какво е положението на устата ви, линиите на очите, на носа, на веждите и започнете да мислите за перпендикуляра на живота. Вижте какви промени ще станат с линиите на лицето ви. Наблюдавайте се обективно като че гледате друго същество, вън от вас. Ако можете да измените мисълта и състоянието си, вие сте на прав път. Щом измените линиите на лицето си, вие сте се избавили от голяма опасност. 67-360.

Защо човек в раменете и в бедрата, т. е. в таза е по-широк, отколкото в кръста?... Ако речете да се справите с този въпрос със сегашната анатомия, тя няма да ви задоволи... Затова, ако искате да се домогнете до положителни знания, вие трябва да потърсите нови начини за изучаване на себе си, на своя организъм. Ако искате да си отговорите положително на този въпрос, ще наблюдавате хора с различни рамене, ще изучавате характера им, и след дълги наблюдения, ще извадите известни заключения. Например, първо ще изучавате характера на около сто души, които имат рамене, с форма на А; после ще изучавате характера на други сто души, които имат рамене с форма В и най-после - още сто лица, които имат рамене, с форма С. Правете тези наблюдения през свободното си време, когато нямате работа. 50-95.

В миналото, обаче, съществували много школи, в които са правени тънки наблюдения и изучавания. В тези школи са работили мъдърци и адепти, които могли по размерите на тялото, на лицето и на главата точно да определят, какъв ще бъде животът на даден човек. 86-143.

В миналото, обаче, съществували много школи, в които са правени тънки наблюдения и изучавания. В тези школи са работили мъдърци и адепти, които могли по размерите на тялото, на лицето и на главата точно да определят, какъв ще бъде животът на даден човек. 86-143.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...