Jump to content

РАЗНОВИДНОСТИ НА ЧОВЕКА


Recommended Posts

РАЗНОВИДНОСТИ НА ЧОВЕКА

Съществуват три категории хора: първата категория живеят за Бога, и за всичко, което Той е създал; те са добри хора. Втората категория живеят за ближния си и за всичко около тях; те са 50 % добри хора. Третата категория живеят само за себе си; те са 25 % добри. 26-80.

Виждате някой човек външно груб, суров, а вътрешно деликатен, нежен. Вие се чудите, защо е толкова груб външно. Много естествено. Този човек живее при неблагоприятни условия. Колкото по-дебела и корава е обвивката на някой плод, толкова при по-неблагоприятни условия расте той. 95-33.

Под думата „българин” се разбира една определена мярка. 13 невидимия свят има една определена мярка за българина, по която той трябва да отговаря. Например, като се каже българин, трябва да се знае, колко сантиметра трябва да бъде висок, колко дълги трябва да бъдат пръстите му, какъв трябва да бъде носът му, колко косми трябва да има на главата, на брадата, на мустаците или веждите си, колко дебели трябва да бъдат устните му, как трябва да бъдат устроени стомахът, дробовете, мозъкът, черепът му, всичко това като на тип е подробно определено. Като се каже англичанин, или американец, и за тях всичко е точно определено. Не само това, но известна е културата на всеки едного като тип от преди хиляди години. 10-16-7.

Тъй както наблюдавам хората, виждам, че всеки един човек индивидуално е направен от специален род материя. Тъй, щото, като наблюдавам двама души, виждам, че и те не са еднакви. В някой хора има вложено повече злато в кръвта им, в други има повече сребро, в трети повече желязо, в четвърти има повече мед и т. н. 9.14-12.

Когато срещнем някой здрав човек, това показва, че той има живот в себе си, т. е. любовта непрекъснато е минавала и продължава да минава през него, вследствие на което се образува връзка между отделните части. Следователно, който е здрав, който мисли, чувства и постъпва добре, той има в себе си тази вътрешна връзка - Любовта. Тази връзка е процес на духа. 136-224.

Щом човек е здрав, между клетките му има пълна хармония и единство. Щом клетките са в хармония, ще има хармония и в чувствата и мислите. 136-227.

Като изучавате живота, виждате в него три категории прояви: прояви на обикновените хора, които са впрегнали животните на работа. Което и животно да погледнете, ще видите, че тялото му е надупчено от остена на неговия господар. Втората категория прояви са тия на талантливите. Техният живот представя съвкупност от прояви и задължения. Кой човек няма задължения?... Макар и пълен с изпитания, вие трябва да започнете с този живот, именно, да изплатите задълженията си, т. е. да ликвидирате кармата си. Третата категория прояви е тази на гениалните, на свободните души, за които Бог изпрати сина си в жертва, да ги спаси. 62-75.

Колкото по-високо стои човек, толкова повече светлина излиза от него. Нещо меко, приятно изтича от него. За такъв човек се казва, че е магнетичен, действа добре върху ума и сърцето на окръжаващите. В негово присъствие и най-възбуденият и нервен човек се успокоява. Магнетизмът е течение, което изтича свободно и независимо от човека. Това течение не трябва да се прекъсва. 148-375.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...