Jump to content

VI ТЕРЕЗА КЕРЕМИДЧИЕВА ИДЕАЛИТЕ


Recommended Posts

ТЕРЕЗА КЕРЕМИДЧИЕВА

VI

ИДЕАЛИТЕ

1. ИДЕАЛЪТ НА ГЕРОЙСТВОТО

Идеалът на геройството седи в това - когато те турят на позорния стълб за правото дело, да можеш с великодушие да понесеш всички страдания, всичкия позор, всички хули и всички злорадства и обвинения на окръжаващите, па било то и на целия свят, и да кажеш на майка си: „За тебе, която си ме родила в тоя Божи свят, аз жертвувам всичко. В любовта ти аз намирам своята последна опора на моята душа. Страхът от света, от онези, които убиват моето тяло, е отживял своя век. Аз не се боя, защото те познавам. Дали ще ми дадеш смърт или живот, еднакво с благодарност ще ги приема.

С тебе и в смъртта има смисъл, без Тебе и в живота няма цел. В смъртта или в живота, бъди Ти всякога светлият венец за моя дух."

19-ий октомврий 1914 г.

2. ДО ВСИЧКИ ПРИЯТЕЛИ*

Изворите трябва да извират, реките да текат, тревите да растат, а човекът да мисли и разсъждава, и върши волята на своя небесен Баща. Неговата любов да му бъде закон.

Волята Божия, Царството Божие, Славата Божия, цел в него самия. Много листа ще окапят, много черупки ще се смъкнат, докато душата достигне своето съвършенство.

Господ да ви води и упътва със своя дух, да ви показва вътре във вас що е доброто и правото пред Него самия. Аз Ви предадох едно учение на Христа, учение на живота, не на буквата. Учение не на сектанство, а учение на Мъдрост и Любов, което може да обнови целокупния живот.

Господ, за Когото ви говоря е жив в цялата природа, действующ във всички същества.

Той говори вътре във всяка душа, във всяко сърце. Аз ви говоря за Него, с Когото всякога съм в общение. Познавам гласът Му, държа учението Му, върша волята Му, слушам Духът Му и радостта ми е в неговото живо Слово.

Какво благо би било за хората, ако разбираха Божия език и се мислеха, че са братия, а не врагове. Да споделят своите скърби и своите радости. Близо е часът, ще прозвучи Небесния глас.

Имайте мир и търпение, всичко Той ще уреди добре. Ще възкреси, ще оживи и ще бъде едно стадо и един Пастир на живота.

Благословението на Христовия Баща отгоре да почине върху всички, които призовават Неговото име, на всяко място и време.

Варна

26 август 1917

(Свещеният подпис)

_____________________________________

* Препис на писмо от Учителя с почерка на Тереза Керемидчиева

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...