Jump to content

047 ТОЙ ИДЕ


Recommended Posts

[[Книги със спомени за Учителя]]

 

[[Изворът на доброто]]

 

 

ТОЙ ИДЕ

 

''Учителят хвърляше всякога нова светлина върху проблемите, които ни занимаваха, макар и друг път да се беше спирал върху тях. Той ги подхващаше, както великият музикант подхваща една простичка мелодия, облича я в нова хармония, разкрива все по-пълно и по-дълбоко съдържанието й, свързва я с други, обобщава и изтъква нови отношения и зависимости, разкрива цял един свят, неподозиран досега. Учителят отклоняваше разговорите от обикновеното, делничното, с което хората само се суетят и безпокоят. Той насочваше мисълта към същественото, в което човек придобива нещо ново, расте и се развива.''

 

– Новораждането - това е Любовта, която ще се прояви по нов начин. Сега започва раждането от Любовта. В бъдеще ще живеем между хора, които обичаме и които ни обичат.

 

Приемете Любовта, която иде вече в света! Тя ще ви направи щастливи. Тя ще ви покаже къде са вашите възлюбени. Вие казвате: "Сърцата ни туптят." Те туптят, но вашите възлюбени ги няма още. Те сега слизат на земята. Вие виждате само техните отражения и затова се разочаровате.

 

Иде Любовта, която ще работи за обединение на всички души в едно цяло - служители на Бога. Хиляди Същества са работили на земята и в Невидимия Свят, за да създадат условия за идването на Великия Господ като Любов. Това, което иде сега в света, е толкова велико, че всички ангели надзъртат от Небето да видят, какво иде и какво става на земята. Цялото Небе, цялото Битие се интересува от това. Велик момент настъпва.

 

Изявлението на Великия Господ се очаква с интерес от всички добри и Разумни Същества. Тези, у които съзнанието е пробудено, ще възприемат Божественото Начало и ще се изменят. Останалите, чието съзнание не е пробудено, ще спят. Ако пропуснете тази велика вълна на Любовта, която иде сега, ще чакате още милиони години. За да ви се разкрие тя, трябва да преживеете закона за жертвата и самоотричането.

 

Вълната на Любовта, която иде, ще превърне нещастията на миналото в благодатна почва, върху която ще растат цветята и ще зреят благата на Любовта. С тях ще се храни цялото човечество.

 

При сегашните условия човечеството минава в нова фаза. Иде новата форма на Любовта. Ние казваме: "Кога ще дойде Господ, да влее в нас тази Любов?" Иде вече този ден. За някои Той е дошъл. Нали сте отглеждали буби? Всички в един ден ли завиват пашкула си? Не - едни по-рано, други по-късно. За някои буби денят е дошъл.

 

Сега трябва да стане примирение на всички хора по Любов. Имаш да вземаш хиляда лева - ще ликвидираш с това вземане. Ще кажеш на човека, който има да ти дава: "Толкова те мъчих за тия, хилядата лева!" и ще му дадеш още хиляда лева. И като му даваш хиляда лева, ще му се извиниш, че си го мъчил. Който има да взема, да дава! Това учение не е за човек със стари разбирания.

 

Без Любов човек не може да ликвидира със стария си живот.

 

Да произнесем общо следната формула:

 

"От безлюбие - към Любов.

 

От смърт - към Живот.

 

От зло - към добро.

 

От безверие - към вяра.

 

В това е смисълът на Живота."

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...