Jump to content

9. ОПОРОЧЕНИЕТО


Recommended Posts

9. ОПОРОЧЕНИЕТО

Учителят си беше отдавна заминал от този свят. Беше ни оставил Словото си да го проучаваме и да прилагаме кой колкото може и както може. Но се получи нещо съвсем друго - всеки правеше кой каквото си иска или му хрумне. А защо се случи това? Поради незнание, поради невежество или заради самото опорочение? А имаше го Словото. Онези, които бяха по времето на Школата бяха живи и някои от тях знаеха как са нещата. Казваха ги, но никой не им обръщаше внимание. Примери много.

Когато бяхме на Рила на 7-те езера по стара традиция още от времето на Учителя се събирахме в строго определен час - 19.00 ч. пред палатката на Учителя. Сега там е обозначено само мястото. А тогава всички са идвали пред Неговата палатка и са правили своята вечерна молитва.А след това са следвали лагерните огньове и концерти.

Катя Грива се ядосваше много, че определеният час за молитва не се спазваше, закъсняваха с десетки минути. Тя няколко пъти с мен сподели, че съществата от Невидимия свят пристигат също на молитвата, за да направят общение с нас, но в строго определеното време и изчакват 1-2 минути и си тръгват обратно. Аз за закъснелите времето е отлетяло и се лишават от присъствието на Невидимия свят. А там на това място ставаха молитвите, правеха се концерти, рецитали или изнасяха сказки.

Катя Грива след сутрешната обща молитва на Молитвения връх оставаше сама в размишления. Онова, което ставаше на Молитвения връх и на лагера, тя не бе доволна. Не беше доволна от начина, по който се играеха гимнастическите упражнения както и Паневритмията. А за изпълнението на песните на Учителя да не говорим. Понякога тя се обаждаше и правеше забележки, но никой не я слушаше.

Като срещна безразличието на всички, тя сподели с мен, че вече си е заключила устата, защото ако им каже нещо, те изобщо нито я чуват, нито се вслушват в нейните думи. А тя бе школуван музикант, знаеше много работи, но не се намери някой да отиде, да запише всичко и да заснеме, за да остане за поколенията българи, които търсят Истината чрез Словото на Учителя.

Ето за Паневритмията за жените има специална кройка за дълги бели рокли с широки дълги ръкави. Ушити са белите рокли, но материята е прозрачна и се виждат голите им тела. Това не е Паневритмия, а модно ревю. А защо се прави? Поради незнание или за модното ревю. Ако е така, то тука има думата духът на Опорочението. А къде остава Високия идел от Словото на Учителя Дънов?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...