Jump to content

72. БЛАГОСТ


Recommended Posts

 

72. БЛАГОСТ

(Мисли от Учителя)

„Благостта е Божествено качество. Тази дума има друго значение. Благият е добър, умен и силен. Той е едновременно и господар, и слуга. Много от вашите желания са чужди. Който живее в света на желанията, той иска да бъде знаменит, всички да говорят за него. Определено е за житното зърно да поникне и да даде плод. За човека също, но той трябва да работи. Когато в ума ви се изпречи едно противоречие, отстъпете пред него. Когато сте неразположение, отправете мисълта си нагоре. Природата иска човек да използува благата, които му е дала.

Ако искате напредналите същества да бъдат снизходителни към вас, и вие трябва да бъдете снизходителни към погрешките на хората.

Молитвата на един човек може да предотврати хиляди нещастия.

Когато се молите на Бога, непременно едно светло същество ще ви дойде на помощ. Постоянно се молете! Постоянно се свързвайте с висшия свят. Любовта предизвиква взаимно подпомагане. Който помага на другите, помага първо на себе си. Само любовта може да ви направи свободни.

Пазете се от лошите чувства, които покваряват сърцето.

Пазете се от лошите мисли, които покваряват ума.

Стремете се към жълтия цвят, който съдържа мекота.

Кога бият човека? - Когато играе чужда роля. Природата има отвращение към лъжата.

Минералите, кристалите, скъпоценните камъни, всички работят за човека.

Кротките ще наследят земята. Кроткият разбира смисъла на живота. Искам да изпълня Божията воля!

Петък: Човек не е дошъл на земята за себе си. Щом имате градини, насаждайте ги с жито, плодове, цветя.

Какво представляват лошите условия? - Миналия живот. Вашите мисли и чувства са първите ви неприятели. Малко ще говорите, много ще работите. Животът е красив, когато се изявява. Бог е оставил хората сами да решават задачите си. Той остава невидим за хората. Прилагайте всичко с любов, работете съзнателно.

Събота. Нарушават ли законите на справедливостта, работите на хората се развалят. Когато иска да постигне нещо, човек трябва да бъде търпелив. Изкуство е за човека да търпи. Не се спъвайте от противоречията, но ги изправяйте. Толкова години сте на земята, какво сте направили за любовта? Бъдете щедри. Давайте изобилно! Постоянно се молете! Желая ви да бъдете добри слуги!

Когато човек правилно възприема любовта, в душата му изчезват всички противоречия.

Ако от праха човек не може да направи дъжд, ако от дъжда не може да направи кал, и от калта не може да направи грънци, той не е гениален майстор.

Сърцето не си служи с езика на устата.

Ако вашите уши бяха отворени, вий щяхте да чуете езика на ангелите.

Любовта превръща скърбите в радости и противоречията в блага.

Човек да не спира благата при себе си. Последното благо, което никой не иска, то е за вас! Човек трябва да превъзпита своите клетки."

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...