Jump to content

Recommended Posts

СЪРЦЕ

Когато Земята се е отклонила на 23 градуса от своя път, тогава и сърцето се е отклонило също така на ъгъл от 23 градуса, това е причината, загдето то е малко вляво, а не в средата. Един ден, когато Земята се върне в първоначалното си състояние, сърцето ще дойде точно в средата, както е било при създаването на първия човек.

Съвременните физиолози имат особено понятие за сърцето. Те го смятат нещо като помпа, от чието свиване и разпущане кръвта се движи из цялото тяло. Това е отчасти вярно, но всъщност сърцето само не докарва кръвта в движение. За докарване кръвта в движение е причина особена жива сила, която иде като течение в организма и кара клетките на сърцето да пулсират. Тази сила има свой регулатор в мозъка. Следователно клетките на сърцето са разумни същества с голяма интелигентност. След клетките на мозъка по интелигентност идат клетките на сърцето. Свиването и разпущането на сърцето става благодарение на електричеството, което слиза от една специална зона. Мозъкът регулира зоната на сърцето. Много хора умират преждевременно, защото се прекъсва онзи електрически ток, който идва отвън. Тъй както колелетата се движат с една динамическа сила, така и сърцето се управлява от една космическа сила на Вселената. Благодарение на тая сила сърцето се свива и разпуща, т.е. в него стават постоянни приливи и отливи. При всяко свиване и разпущане на сърцето кръвта се приема и изпраща по цялото тяло. Всъщност сърцето като физически орган няма сила да тласка артериалната кръв в тялото. Причината за пулса на сърцето се дължи на космическото електричество и на магнетизма. Те носят живот. Щом се наруши хармонията между тези сили, нарушава се и дейността на човешкото сърце.

Кръвта е един проводник на човешкия живот. С нейното увеличаване и с нейното намаляване се увеличава или намалява животът. Кръвта има две съставни части: едната - течна плазма, и другата - от телца - червени и бели телца, и някои други. Кръвта разнася тия телца по тялото. Кръвта носи на организма кислород, който е потребен за живота. Взема от тялото въглероден двуокис, който се е образувал - той е отрова и чрез венозната кръв го изважда навън. Постоянно става това изчистване. Когато нашата мисъл е нечиста, увеличава се въглеродният двуокис. Когато нашата чиста мисъл се увеличава, увеличава се кислородът, намалява се въглеродът. Когато нашето сърце е чисто, увеличава се кислородът, намалява се въглеродът. Ако са прави постъпките, пак се увеличава кислородът, намалява се въглеродът. Правите постъпки увеличават кислорода в тялото. Правите чувства увеличават кислорода в сърцето и правите мисли увеличават кислорода в човешката мисъл. Ако вие разрушавате плазмата на вашата кръв, във вашето сърце с чувствата, ако вие разрушавате плазмата на вашата кръв във вашето тяло с постъпките, питам, кой може да ви помогне? Вие ще започнете да се задушавате.

Сърцето е пулсът на целия Космос. Във висшата математика има изчисления, които ние не знаем. Има известни таблици, в които са направени изчисления за пулсирането на сърцето на всички хора. Няма двама души, на които сърцата да бият еднакво. У някои хора сърцето като направи 10 удара, явява се един малък промеждутък. У други - след 20 удара се явява един малък промеждутък, у трети - след 30 удара; у четвърти - след 100 удара и т.н. А знаете ли за какво са тези промеждутъци? Това е свързване с други светове. Следователно според съотношението на ритъма тази междина показва с какви светове си свързан - с Млечния път или с други съзвездия. В този момент тия светове внасят в душата ти различни добродетели. Що се отнася до биенето на сърцето, забелязано е, че в първите 12 часа от деня сърцето бие по-бързо и с няколко удара повече от нормалното биене. През тези 12 часа сърцето е във възходящо състояние. През вторите 12 часа от деня, т.е. през втората половина на деня, ударите на сърцето намаляват с няколко и сърцето се намира в низходящо състояние. Същото нещо се наблюдава и през месеците и годините. Първите 14 дни сърцето е във възходящо състояние; вторите 14 дни сърцето е в низходящо състояние. Първата половина от годината сърцето е във възходящо състояние, а през втората половина на годината - в низходящо. Важно е човек да знае кога сърцето му е във възходящо състояние и кога - в низходящо. Когато човек живее нормално, според закона на любовта, пулсът му е нормален. Наруши ли този закон, пулсът му се изменя. Всички отрицателни състояния, през които минава човек - съмнение, подозрение, обезсърчение, обезверяване - се отразяват на пулса. Като не знае това, човек сам си създава нещастия. Със своите отрицателни мисли и чувства човек изменя хода на космичния пулс - носител на Божието благословение.

Пулсът не бие добре, когато ядете мъчносмилаема храна или се намирате в мъчнотия. Тогава мозъчнат и стомашната система не са в изправност. Това продължава докато се възстанови правилното отношение между мозъка, дробовете и стомаха. След това и пулсът ще се урегулира. Когато се яви едно дисхармонично чувство във вас, например омразата, пулсът пак няма да бие правилно. От време на време човек трябва да измерва пулса на сърцето си, да види ритмичен ли е, или не. Ако пулсът му не е ритмичен, това показва, че има нещо криво в неговите чувства. Правата мисъл никога не разстройва нервите. Не смесвайте функциите на сърцето с тези на мозъка. Задачата на сърцето е да изпраща нечистата кръв в дробовете, да се пречисти, и оттам като артериална кръв да се изпрати по цялото тяло. Сърцето не пречиства само кръвта, но и чувствата.

Човек има три сърца: едното сърце е под лъжичката, другото е между дробовете и третото е отзад на главата. Когато тези три сърца функционират правилно, когато сърцето движи кръвта правилно - човек е в нормално състояние.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...