Jump to content

06.ХРАНОСМИЛАТЕЛНА СИСТЕМА


Recommended Posts

ХРАНОСМИЛАТЕЛНА СИСТЕМА

Който има здрава и нормална храносмилателна система, той е весел, жизнерадостен, работлив. Срещнете ли човек с изсъхнало лице, жълт, неразположен за работа, ще знаете, че храносмилателната му система не е в изправност. Той не може да работи, гледа на всичко мрачно, песимистично; няма вяра в живота. За да не изпадате в такова положение, дръжте храносмилателната си система в изправност - от нея зависи благосъстоянието на човека на физическия свят - първото стъпало на живота.

Мозъкът и стомахът са двата полюса на живота. Ако ви боли главата, трябва да знаете, че и стомахът ви е в безпорядък. Ако ви боли стомахът, трябва да знаете, че и главата ви не е в ред.

Когато порите са отворени, стомахът действува добре, правилно. Порите представят канали, чрез които енергиите на природата се вливат в организма. Здрава и нормална храносмилателна система осигурява нормална мозъчна, а оттам и изправна дихателна система.

Адът се намира в червата на човека, ето защо, когато някой трябва да се лекува, най-първо ще очисти стомаха и червата си.

Колкото повече работи стомахът, толкова по-малко работи мозъкът, и обратно. При храносмилането не е достатъчно само да се образуват хранителни сокове, но те трябва правилно да се окисляват, за да предадат на кръвта чист червен цвят. Чистата кръв съдържа в себе си всички жизнени елементи, както и кинетична и потенциална енергия, които са причина за образуването на мисълта. При кръвообращението става и обратно течение на кръвта, което може да се върне към духовното тяло на човека. Кръвообращението не е само физически, но и духовен процес. Под физически процес разбираме само това, което е видимо и може да се подложи на опит. Има неща, които с обикновено око не може да се видят и не могат да се подлагат на опит.

Когато храносмилането не става правилно, остават утайки в организма, тогава се образува серумът, в който се размножават бацилите. То е първата фаза, а изверженията, които оставят микробите, те правят възпалението - втората фаза.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...