Jump to content

48.ДУХОВЕН ЖИВОТ


Recommended Posts

ДУХОВЕН ЖИВОТ

За да не боледува, човек трябва да се храни с плодове на Духа: Любов, мир, радост, дълго търпение, кротост, въздържание, милосърдие. Не се ли храни с тях, натъква се на отрицателните сили на природата, преживява омраза, подозрение, мъчи се, боледува. Щом се повдига умствено и духовно, човек става и физически здрав. Като знаете това, работете върху себе си и станете вътрешно чисти - по ум, по сърце и по дела. Благодарете за всички блага, които ви се дават. Недоволството е духовна нечистота, която запушва порите на човешкото тяло. Чистете се от него, както водата чисти порите ви, отваря 7 милиона пори през които дишате. Не може да бъдеш здрав, да имаш здрави ръце и крака, здрави очи, нервна система, ако не си добър. Човек трябва да бъде добър, за да поддържа нормално състоянието на сърцето. Ако не обича, нито сърцето ще е здраво, нито кръвообращението ще е правилно. Ако не е умен, в смисъл мисълта да е слаба, тогава идва главоболието. На известни места в мозъка се набира излишна енергия, която не е потребна. Като впрегне тази енергия на работа, главоболието ще престане. Почти всички болести идват от безлюбието.

 

Хигиена без Любов не съществува. Силата на човека не седи в неговите мускули, а в онова деликатно и нежно чувство, което може да развие всички други сили. И Бог така е направил света, че природата се подчинява на една най-слаба наглед сила - Любовта. Любовта е в състояние да регулира топлината и светлината в нашия вътрешен живот, да регулира и силите, които действуват в човешкия организъм. Ако вървите по пътя на Любовта, Мъдростта и Истината, ще бъдете господари на смъртта, ще бъдете господари на сиромашията, на болестите, на всички. Мнозина се оплакват от изстиване на крайниците. Те търсят начин да си помогнат. Много начини могат да се приложат - миене на краката с гореща вода, бързи движения, но това са външни методи. За да се лекува, човек трябва да намери причината за своето болезнено или ненормално състояние на тялото си. Изстиването на крайниците се дължи на нечиста кръв в организма. Нечистата кръв произвежда електричество в организма, а чистата - магнетизъм. Електричеството произвежда студ, а магнетизмът - топлина. Следователно, за да не изстиват ръцете и краката ви, трябва да внесете в организма си повече топлина. Това става, когато човек даде ход на Божественото в себе си. При това положение, той няма да се страхува нито от студ, нито от безпаричие, нито от болести. Когато сутрин ставате, казвайте си: „Господи, благослови всички ония, които са в мене и извън мене, да работим за Твоята слава и величие. Дай ни светлина да разбираме волята Ти и да я изпълняваме.”

 

Клетките, които живеят в човека са разумни, интелигентни същества. Те имат много знания, но господарят им трябва да бъде умен, да знае как да ги управлява. За да влязат в човешкия организъм, те съзнателно са се обезличили. Целта им е да се пожертвуват за своя господар и по този начин да го повдигнат. Човек се радва на живота, докато тия интелигентни същества са в състояние с него да работят за неговото благо. Откажат ли се от него, животът му се превръща в пустиня.

 

В окултната школа не се позволява никой никого да поправя. Мислите ли, че трябва да затворите онази канализация, през която се изливат всички нечистотии? Не, вие с това ще създадете най-голямото нещастие за хората. Онзи човек, който се гневи, е един канал, затова нека изтекат всички нечистотии, не го спирайте. Той в момента, когато е разгневен и изригва какви ли не думи, помага с това на хората, защото чрез него излизат много нечистотии, днес той е дежурен. Утре може да станете вие. Искате ли да бъдете здрави, научете се да не виждате отрицателните и кривите прояви на хората. Затворете очите си за всичко, което ви се вижда неправилно. И да виждате кривите неща, не ги критикувайте. Молитвата повишава вибрациите на човешката аура, а чрез това човек става неуязвим за по-нисшите околни влияния.

 

При молитвата човек получава енергия от Божествения свят. Законът за молитвата е същият, както закона за храненето. Когато се лишава от храна, човек усеща някаква липса. Когато душата се лишава от молитва, също усеща, че нещо му липсва.

 

Няма нещо, което човек да е поискал от Бога, и да не е изпълнено желанието му. И то точно когато трябва. Като станете сутрин, благодарете на Бога, че главата ви е на място, че сърцето и тялото ви са на място и започнете работата си с тях. Алфата и Омегата на нещата е да благодарите.

 

Застани пред Бога като дете и кажи: „Господи, благослови ме. Благодаря Ти за всичко, което си ми дал. Помогни ми да се увеличи свободата на моята душа, силата на моя дух, светлината на моя ум и доброто на моето сърце.” За да не се простудява, човек трябва да се огражда. Това се постига по два начина: чрез концентриране на мисълта и чрез молитва. Някои мислят, че като метод молитвата е лесно приложима. Зависи каква ще бъде молитвата. Ако се молите механически, никакъв резултат няма да постигнете. Следователно концентрираната мисъл и съзнателната молитва са условия за ограждане на човека, за да се запази от лоши външни условия. Щом е ограден, човек не се простудява и нищо чуждо отвън не може да го нападне.

 

Ето как ще четете „Отче наш”. Най-първо ще изпълните дробовете си с въздух. Ще приемете въздуха от Бога и ще кажете: „Господи, благодаря Ти за въздуха.” И ще почнете: „Отче наш, който си на небесата.” После пак ще поемете въздух. Пред всяко следващо изречение ще поемете въздух, така ще видите на колко вдишвания ще прочетете цялата молитва „Отче наш”. Сутрин ще четете с вдишвания, на обяд с вдишвания и вечер, преди да е залязло Слънцето - също. Ще кажете, че нямате време така да четете „Отче наш”. Няма да я четете, но лекарите ще ви отрежат от стомаха, ще отрежат единия бъбрек, ще отрежат сливиците, ще отрежат сляпото черво или тумор ще извадят. Най-благоприятното време за молене са часовете от 21 до 24 часа и от 3 до 4 часа.

 

Който може да се свърже с Божествения свят, той ще се ползува от здравословните енергии на природата, които повдигат и подмладяват човешкия организъм. Лъжата, гневът, лицемерието, подозрението носят в себе си такова взривно вещество, което руши човешкия организъм. Това са силите, които втвърдяват и състаряват човека. Всеки човек може да бъде напълно здрав, когато има единство между неговите мисли, чувства и постъпки. Има ли някакви противоречия, да си каже: „В името Божие всички тези противоречия и препятствия, сложени на пътя ми да ме спъват, да отидат по местата си!”

 

Онзи, който лъже, внася отрова в организма си, по-силна и от материалната отрова; тя се предава в кръвта на бъдещите поколения и те постепенно се израждат. Когато човек е доволен от живота си, винаги разположен и благодарен, той е отворен за небето и затворен за злото. Като има вяра и Любов към Бога, ще бъде във връзка с възвишения свят, отдето ще получава всичко необходимо за своето развитие.

 

Изучавайте природата с любов, да се свържете с нейните красиви линии, с нейните цветове, които помагат за правилното свиване и разширяване на капилярите.

 

Силните нисши чувства и влияния са свързани с черния дроб. И ако вие не контролирате вашите нисши чувства, ще разстроите черния си дроб. А това ще повлече разстройството на всички други системи. Постоянните спорове, дразнения, алчността, гордостта също разстройват черния дроб. Едно голямо вътрешно притеснение, едно голямо разочарование, което подпушва енергиите, едно обезсърчение могат да смажат човека. Могат да му докарат най-лошите заболявания, да намалят вибрациите на редица органи, да нарушат нормалното им функциониране, да изменят химическите процеси в тях, дори да изменят анатомичния им строеж. Здравата права мисъл е здравословна. С чиста и права мисъл може чудеса да вършите.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...