Jump to content

ДУХОВНА ПОДГОТОВКА ЗА ЛЮБОВТА


Recommended Posts

ДУХОВНА ПОДГОТОВКА ЗА ЛЮБОВТА

Когато завърши духовното си развитие, човек придобива Любовта. Това не се постига изведнъж. Да се стреми човек към Любовта, да придобие нейната Топлина, то не значи да очаква всичко наготово. Работа се изисква от всички. Хиляди години човек е работил и още хиляди години ще работи, докато прояви Любовта си. Нужна е усилена и съзнателна работа върху себе си, върху ума и сърцето. Не се влиза лесно в Рая.

Най-голямото щастие, което човек може да намери на Земята, е да има магическия жезъл на Любовта. Може да го добие, стига да се стреми непреодолимо към това благо.

За да приемете Любовта, трябва да стане вътрешен преврат във вашето съзнание.

У ч и т е л я

Има методи, които подготвят човека за Любовта. Човек може съзнателно да работи в това направление. Учителя казва:

Ако искате да ви посети Любовта, пожелайте я от дълбочината на душата си! Винаги се отговаря на силните, искрените желания на човека, които излизат от неговата душа.

Човек може да работи съзнателно, за да усили възприемчивостта си. Това става чрез приложение на известни методи.

Известни клетки в мозъка пречупват само лъчите на Любовта, други – на Мъдростта или Истината. Качеството и количеството на мозъчните клетки, които ги възприемат, определят Любовта, Мъдростта и Истината в човека.

Ето защо нужни са методи, чрез които да се усъвършенства човешката нервна система, за да бъде проводник на Любовта. От друга страна, важно е и тренирането на нервната система, за да издържи мощните трептения на Любовта. За целта е нужна планомерна работа, усилие, прилагане на методи.

Този въпрос има друга страна: двама души могат да се обичат само когато са развили духовните си тела. От развитието им зависят Вярата и Любовта на човека. Учителя дава методи за тяхното развитие и организиране.

Някои от тези методи са приложени в Разумната Природа, а други човек съзнателно прилага. Ще споменем някои от тези методи, които Учителя излага в Своите беседи и лекции. Чрез тях човек се подготвя да влезе в света на Любовта.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...