Jump to content
[[Template blog/front/view/coverPhotoOverlay is throwing an error. This theme may be out of date. Run the support tool in the AdminCP to restore the default theme.]]
  • entries
    103
  • comments
    17
  • views
    73726

Това не е художника на пентъграмът


Hristo Vatev

1258 прегледа

Коментар на Georgi Hristov
"Ето един екстракт от словото на Учителя за Шлятер. Тук са обработени няколко беседи, но инфото е коректно. Тази информация и още други интересни факти от биографията на Учителя ще излязат скоро. "През 1895 година в Америка се явил един виден човек от немски произход на име Шлятер. Обхванат от Божествен дух, той тайно минавал за пратеник Христов и успешно лекувал много хора. Той е признат за лечител, за пророк в Америка. Шлятер бил обущар, човек тих и спокоен. Тръгва за Западна Америка и там се прочува като лекар на разни болести. При него се стичат около 50–60 хиляди американци от цяла Америка да ги лекува. Всеки ден той стоял на вратата си и по 15 000 души минавали през ръцете му. Той само ги хващал и пускал и така ги лекувал. Започвал работата си сутрин от 4 часа. След като седял така няколко месеца, Шлятер пише в своя дневник: „Понеже мисията ми се свърши, аз се връщам при Отца си”. И досега не знаят къде е изчезнал Шлятер.
Питам: защо Шлятер се яви и защо изчезна? Какво придоби той с лекуването на тия американци? Никаква религия, никакво учение не остави – през цялото време той е мълчал. Той казвал: „Втори път като дойда, ще говоря – сега съм пратен само да лекувам. Нищо повече!”. Шлятер е разбирал своето предназначение. Казва му се: „Ще лекуваш” – хваща болните за ръцете и ги излекува. Той не е бил учен човек, не е свършил три факултета, прост обущар бил, но дава един отличен пример за послушание.
Един ден Шлятер тръгва към западната част на Америка, нататък, към Сан Франциско, и по пътя намира един работник, който боледува. Преминали заедно през една река и отседнали в хотела на един град. Шлятер излекувал работника и го приютил да спи при себе си, докато си намери работа, тъй като последният нямал никакви пари. Този работник, след като бил излекуван, вечерта взема всичките десет долара, които Шлятер имал в джоба си, задига му панталоните и жилетката и го оставя по долни дрехи. Събужда се Шлятер и вижда, че дрехите му ги няма. Тогава трябвало цял месец да работи, да изкара пари, за да си купи нови панталони. Като отива в Сан Франциско, намира същия този работник. Той пак бил болен и пак без пари. И Шлятер го излекувал наново. Случват се такива работи. Такъв е Законът – Любовта на всичко вярва [І Кор., 13].""

0 Коментара


Recommended Comments

Няма коментари.

Guest
This blog entry is now closed to further comments.
×
×
  • Създай нов...