Jump to content

КНИГОПИС


Recommended Posts

КНИГОПИС

1. „Le haut ideal" (френски превод на „Високия идеал"). Красиво издание на хубава хартия, цена 10 лева.

2. „Праведния" и „Слънцето не ще зайде", две беседи от Учителя. Цена по 5 лева. Доставят се, както и първата, от Жечо Панайотов, ул. „Опълченска", № 66 – София, III.

От него или от редакцията на „Житно зърно" се изпраща при поискване пълният каталог на беседите на Учителя.

3. Есперантска окултна библиотека „Nova Kulturo" год., II, кн. 4-5 със съдържание: „La de Josef songoj", „La lego de la servado" „La graveco de la malgrandaj aferoj" („Сънищата на Иосифа", „Законът на служенето", „Важността на малките неща.")

Втората годишнина ще съдържа 14 беседи от Учителя и две безплатни приложения.

Абонамент 60 лева. Адрес: Атанас Николов, пощенска кутия № 6, Бургас. Препоръчваме тая библиотека на читателите си. Нека се абонират за нея и тези, които не владеят есперанто, за да се ползуват от нея, когато го научат или за да я дават за четене на своите близки. По този начин те ще насърчат и тая тъй ценна библиотека.

4. В. „Братство", год. III, брой 20, Този вестник разглежда проблемите на съвременния живот от гледището на новите идеи. А тези последните, вече образуват една мощна вълна, която залива цялото земно кълбо. Те именно са предвестници за близката пролет, те ще изградят красивия, хармоничния живот на земята, живот на пробудения, освободения човек! Адрес: Сава Калименов – Севлиево. Препоръчваме го на читателите си. Поддържа се от доброволните помощи на своите читатели.

5. Мара Белчева. – „Избрани песни". Тая книга е синтез на нейното поетическо дело, извървян път и кристализация на един мироглед на човек (именно на човек), който не е преставал да търси, за да достигне най-сетне до съзнанието да приеме волята Божия не като подчинение, а като победа. (Планинско цвете), да почувства неволята като благата воля на Всевишния (Молитва; Учителят). Песните са изпети просто и непринудено-, в тях всичко е дадено в загадката на образа и краската, а проникващо настроение хваща душата на четеца и я води по високите върхове на себе превъзмогването

Книгата се доставя и от редакцията на списание „Житно Зърно" срещу 40 лева.

6. Ясновидските предсказания и науката от А. Теомов . Цена 15 лева. Доставя се от Никола Нанков, Витошка, 3 – София.

Тая книга е интересна за всеки, който иска да се осветли върху последните научни изследвания в тая област. Особено са важни в това отношение изследванията на познатия френски изследовател професор Шарл Рише, който повече от 30 години е работил в тая област. Горната книга е ценна с важния фактичен материал, който изнася.

5. „Витлеемска звезда", год. IX. Абонамент 60 лв. Адрес: улица „Любен Каравелов", № 34 – Бургас.

6. „Упознаj себе", антропософско списание, год, I, кн. 1 и 2. Бeлград, януари и февруари, 1931 година.

7. „Jужнословенска искра", год. II, броеве 16 и 17. февруари 1931 г., Бeлград.

8. „Oomoto", месечен орган на Оомотското движение, излиза в Камеока (Япония), год. VI, кн. I., януари 1931 година,

9. „Oomoto internacia", год. V, бр. 47-48, излиза в Париж (rue dе 1а Pompe, № 124, Paris (19).

10. „Goetheanum", год, 10, №7. Излиза в Дорнах (Швейцария).

11. „Zur Pädagogik Rudolf Steiners", год. IV, кн. V, декември 1930 година. Издание на Свободното Валдорфско училище в Щутгарт.

12. „Gäa Sophla" годишник на естество-научната секция на окултния университет „Гьотеанум" в Дорнах. Том V: „Животинското царство" (380 страници).

Съдържание: Животински форми. Животинска душа. Животинско съзнание. Животно и растение. Животно и човек. Животното в стопанството, в обучението, в мита и в изкуството.

13. „Per viaggiare in astrale e sviluppare la chiaroveggenza e le facoltà latenti" от Луиджи Белоти. Тая книга засяга основните окултни проблеми и изобилства с ценни факти и примери.

14. „Aus Zeit und Ewigkeit", списание на международното общество на недогматичнитe духовни стремежи. Редактира се от Ото Мария Зенгер в Лайпциг. Год, V, № 1, януари 1931 година.

15. „Histoire générale des réligions", от Клеман де Сен Марк (Белгия).

16. „Die Christengemeinschaft", списание, издавано от Д-р Фридрих Рителмайер в Щутгарт.

17. „Luce e ombra", списание на спиритуалистичната наука. Орган на обществото за психични изследвания в Рим. Год. 31, кн. 1. януари 1931 година.

18. „La Rose-Croix", месечен синтетичен орган на херметичните науки. Орган на френското алхимично общество.

19. „Добро Здравие", вестник за здравна просвета, излиза три пъти в месеца. Д-р Георги Ефремов, Кюстендил. Абонамент 40 лв.

20. „Съвременник", седмичен вестник за литература, изкуство и културен живот. Адрес: Витошка, 28 Отделен бр. 3 лева.

21- „Учителска мисъл", орган на Българския учителски съюз, год. ХІІ. Абонамент 120 лева.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...