Jump to content

РАЗВРЪЗКАТА ВЪВ ВСЕКИ РОМАН -1


Iskri4ka

Recommended Posts

РАЗВРЪЗКАТА ВЪВ ВСЕКИ РОМАН

         Във всеки роман има развръзка. Тя се подчинява на неумолимите закони на кармата. Един роман дали е сполучлив за читателите, зависи единствено от верността на развръзката. Онези окултни сили, които го развръзват те се проектират и се стремят да се реализират и да слезат на земята чрез живота на човека. Като стъпят на земята и като се прекръстосат у човека започва разплитането на неговата карма.

         Как започна да се разплита кармата на Любомир Лулчев? Той бе арестуван на рождения си ден, беше изправен на съд, осъден и убит. Тук поместваме публикации на в- к „Отечествен фронт", който бе официалния вестник на правителството.

         Вярно ли е това, което е написано? Вярно е. Но ние на Изгрева познавахме едната страна, която политиците не знаеха.

         Лулчев знаеше и двете страни. Официалната власт го съдеше и знаеше само онова, което виждаше през своите очи и от мястото, на което бе застанала да го съди.

         Сега ви предоставяме и трите страни на тази кармична развръзка. Те се обединяват в едно. А кармичната развръзка дойде с неговото осъждане и убийство. За властта бе възмездие, за нас бе разплитане на кармата. А за вас е поучение.

В-К „ОТЕЧЕСТВЕН ФРОНТ - Год. I, БРОЙ 97

ОТ 26 ДЕКЕМВРИ 1944 Год.

ХИТЛЕРОВАТА АГЕНТУРА В БЪЛГАРИЯ ПРЕД НАРОДНИЯ

СЪД

БЪЛГАРИЯ УПРАВЛЯВАНА ОТ ГЕРМАНСКИ АГЕНТИ, ГАДАТЕЛИ И

МОШЕНИЦИ

Булото около българския дворец разкъсано. Как е станало

присъединяването ни към Тристранния пакт.

Цар Борис искал бесилки, бесилки......

ПОКАЗАНИЯТА НА ДЪНОВИСТА ЛУЛЧЕВ - БЪЛГАРСКИЯТ

РАЗПУТИН

         Достатъчно беше човек да присъства на вчерашното заседание на първия върховен състав на Народния съд, за да се убеди колко престъпно и безотговорно е била управлявана България, за да узнае какви тъмни сили са ръководили съдбините на българския народ, да види вдигнато булото, което закриваше потайностите на българския дворец, как се руши легендата, че българския монарх цар Борис бил „най-добрия", „най-демократичния", „най-мъдрия" цар на света.

         Достатъчно беше да се чуят вчерашните показания на царските съветници Генчев и дъновистът Лулчев, за да се разбере, че и България е имала своя Разпутин, който редица години е участвувал в насочването политиката на българския дворец, на българските правителства, дори чрез гадания и предсказания, мошеничества и хороскопи.

         През най-съдбоносните години на човечеството, през втората световна война, българските управници, начело с цар Бориса, вместо да се опират на единна здрава, разумна, научно-исторически обоснована политика, вместо да следват гласа на народа и да се ръководят само от народните и държавни интереси, са били играчка в ръцете на случайни мистици и мошеници, на хитлерови агенти и наемници и са мислили само за себе си, за собствените си афери и далавери.

         Заседанието бе открито в 9.20 ч. Най-напред бе продължен разпитът на царския съветник - инспектора на дворците Димитър Генчев.

         На въпросите на обвинителя и защитниците той отговори, както и всички досега разпитани царски съветници, уклончиво и с колебания. Той призна, обаче, че в миналото е играл доста голяма роля в двореца, че е давал на царя политически съвети, че му е препоръчвал министри, че е изпълнявал царски политически поръчения, но че всичко това е било до 1938 г., когато е бил заместен в тая роля от архитект Севов.

         Запитан за ролята на останалите царедворци, Генчев каза, че повечето от тях изпълнявали чисто чиновнически и лакейски длъжности. Като политически съветници на царя той посочи архитект Севов, Лулчев, Иван Багрянов, Първан Драганов и Сирко Станчев.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...