Jump to content

3.46. Гуменки за рожден ден


Recommended Posts

46. Гуменки за рожден ден

До Изгрева имаше една фабрика, където изработваха гуменки, по онези гладни военни години. Те се правеха от плат, а стъпалата бяха от гума. Няколко наши сестри работеха там. Решават да направят един чифт гуменки за Учителя и да ги подарят за рождения му ден -12 юли, на Петровден. Решили също, че докато ги правят, ще пеят непрекъснато песни от Учителя.

 

Гуменките били готови, завили ги в пакет и Ана Шишкова ги поднесла на Учителя за рождения му ден от името на цялата група. Учителят ги приел. Благодарил.

 

На самият ден - Петровден, Учителят е облечен строго официално, със светъл костюм, но за изненада на всички, бил обут с бели гуменки, а не с официалните си обувки. Всички се чудели. Само сестрите, направили подаръка, гледали, не вярвали на очите си и плакали от умиление, че Учителят зачел тяхния труд и уважил подаръка им.

 

Да уважиш най-скромните, да зачетеш най-малките, да повдигнеш нуждаещите се - това само Учителят можеше да направи. А ние го видяхме -и в делник, и на празник. Учителят винаги е Един и Същ и Въздесъщ.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...