Jump to content

5.41. Ученички на изгрева


Recommended Posts

41. Ученички на изгрева

По това време аз имах връзка с Боян Боев. Споделях с него, търсех съвети за моята работа с ученичките. Той имаше отношение към учениците, защото е бил гимназиален учител и заради работата му с гимназистите е бил дисциплинарно уволнен. Мнозина от неговите ученици впоследствие дойдоха на Изгрева и станаха последователи на Учителя.

 

По негова идея, аз през пролетта на 1948 г. доведох на екскурзия в София към десетина ученички. За 22 март ги заведох на Изгрева и те играха Паневритмия и се запознаха с братския живот. Но престояхме два - три дни и трябваше да се връщаме. След това последва една продължителна кореспонденция между Боян Боев и моите ученички.

 

Това бяха моите златни учителски години. Повече те не се повториха.

 

Ето едно писмо на Боян Боев:

 

Изгрев

 

12.V.1948 г.

 

Любезна сестра Драга,

 

Тук прилагам писмо до ученичките. Сега ще бъде техният ред да ми пишат. Онзи ден им изпратих препоръчано новата сказка: „Духовният образ на Учителя", част първа. Част втора ще ви изпратя идната седмица, защото е държана на два пъти. Изпратих ви и новият том беседи: „Новата мисъл". Пишете ми как прекарвате напоследък, как работите в училището и с нашите. По-рано Вие бяхте ми писали за болести на някои от ученичките на групата. Когато Вие дойдохте за 22 март, не можахме да говорим по това с Вас и с ученичките, понеже стояха много малко. Много време се мина оттогава и някои от болните може да са оздравели; и за това ми пишете отново за някои, които са болни, и ако им е възможно, мога да ви пратя някои упътвания въз основа на казаното от Учителя. Тук имаме интензивен живот - на 8 и 9 май вечерта имаше концерти. На 15 май вечерта също ще има концерт. Утре вечер брат Филип Стоицев ще държи сказка върху Паневритмията с демонстрации. Сказките в сряда следобед продължават.

 

Поздрав до всички ученички и до Цвета, сестра ви. С брат ви Иван се виждаме често. Той снощи беше у дома.

 

Пожелавам ви вдъхновение и творческа сила при работата Ви на Божията нива. Небето Ви помага и ще ви помага, ще оправя пътя Ви, ще Ви създава условия за работа, ще ви дава идеи и ще ви учи какво да говорите. От друга страна и ще благослови труда ви. Тъй че, при вашата работа на Божията нива няма да сте сами, но винаги ще чувствате присъствието и съдействието на Невидимия свят.

 

С братски поздрав: Боян Боев (подпис)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...