Jump to content

СДРУЖАВАНЕ


Recommended Posts

СДРУЖАВАНЕ

Двама търговци се сдружили и обикнали; понеже интересите им се преплитали, и семействата им си живеели добре и се обичали. Това е любовта на грешните хора - за тях е казано, че ще бъдат научени от Господа. (сила и живот – ІІ том - изд. 2006 г. - 460).

Щом стана съдружник на дявола, мога да извърша големи престъпления. Ако се откажа от това съдружие, никакво престъпление няма да направя. Знай, че ти си фактор на твоя живот, тебе държат отговорен. Като направиш връзка със зъл човек, зло ще направиш; като направиш връзка с добър човек, добро ще вършиш. (трите посоки - 44).

Като погледна лицето на някого, чета колко пъти е бил в съдружие с дявола и колко пъти е бил в съдружие с Бога. (трите посоки - 44).

Когато ви дойде един приятел в дома ви, един закон ще ви поставя: ако в присъствието на този ваш приятел който и да е той, може да бъде учен или прост, ако вашият ум добива светлина, вие се усещате свободни, можете да мислите свободно и сърцето ви се разширява, и неговото и вашето сърце работят нормално, казвам тогава: „Каквато работа и да започнете двама, ще върви.” Но, ако той се стеснява от себе си, и ти се стесняваш и прикриваш, умовете ви не са на мястото си, и сърцата ви също не са на място си, тогава вие не сте един за други и никаква задружна работа не бива да започвате. (сила и ЖИВОТ - IV СЕРИЯ - 198).

Като ученици на окултната школа, вие трябва да живеете в пълна хармония. Това не значи, че трябва да бъдете сплотени в една маса, но между вас да цари хармония. Най-малко по двама заедно трябва да работите. Не може да бъде ученик онзи, който се чувства чужд за всички. За да се създаде хармония между всички, първо трябва да се сдружите двама по двама, които взаимно се допълват. След това две двойки ще се съединят заедно, ще станат четирима. Към тях ще дойдат още четирима, ще станат осем души. После, към тях ще се присъединят още осем и така ще се образуват големи […], които вече са хармонизирани помежду си. (четирите кръга - 51).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...