Jump to content

КАК ДА ГОВОРИМ


krasi23

Recommended Posts

КАК ДА ГОВОРИМ

Когато говори, човек трябва да бъде тих и спокоен. Това са качества, с които се регулират вътрешните сили на човешкото естество. (НЕРАЗРЕШЕНОТО – изд. 1933 г. София – 58)

Всеки, който няма Любов, винаги върши неразумни неща, всякога дрънка… Обикновено празните неща дрънкат, а пълните са тихи и спокойни, никакъв шум не вдигат… Всяко нещо, лишено от смисъл, вдига шум. (ПЪРВИЯТ МОМЕНТ НА ЛЮБОВТА – 189)

Има три начина, по които можете да говорите на човека: физичен, духовен и Божествен. По физическия ще говорите с устата, по духовния начин ще говориш със сърцето и по Божествен начин – по дух. На някого ще говориш с ума, на друг ще говориш със сърцето, а на трети – с тялото си. (СИЛИТЕ НА ПРИРОДАТА – 110)

Човек може да говори по различен начин: с устата, с очите, с главата, с различни движения. Както и да се разговаряте с човека, важното е, във всеки поглед, във всяко движение да виждате Божественото. Ако и вие изявявате Божественото в себе си, разговорът е правилен. Тъй щото, когато двама души се разговарят, трябва да знаят човешкото ли се проявява в тях, или божественото. (ПРОСВЕТЕНО СЪЗНАНИЕ – 169)

Чрез устата човек изявява своите мисли и чувства... Чрез сладките думи се изявява физическият свят, чрез силните думи се изявява духовният свят, а чрез красивите - Божественият свят. (ДВИГАТЕЛИ В ЖИВОТА - 40)

Когато говорите с някого, не трябва да гледате на земята, но ще гледаме право в очите на своя събеседник. Погледът ви да бъде тих и спокоен. (ДОБРИ НАВИЦИ – 29)

Когато говори, човек трябва да бъде тих и спокоен. Това са качества, с които се регулират вътрешните сили на човешкото естество. (НЕРАЗРЕШЕНОТО - 40)

Ако не говори както трябва, човек ще повреди устата си. (ЛЪЧИ НА ЖИВОТА - 84)

Като обикнеш Бога, ще обикнеш и хората и то повече, отколкото по-рано. Тогава ще знаеш как да постъпваш с тях, как да им говориш. И аз правя опити, да видя какъв е резултатът от моето говорене. (КРАСОТАТА НА ДУШАТА - 259)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...