Jump to content

СЛЪНЧЕВИ БАНИ


Recommended Posts

СЛЪНЧЕВИ БАНИ

Добре е да се греете на Слънце през ранните часове на деня, най-късно до обяд. (Трите живота - 78)

Има часове, когато слънчевите лъчи не се отразяват благотворно върху организмите. Това са тъй наречените черни, негативни лъчи. (Трите живота - 78)

Човек може да се излага на слънчевите лъчи през всяко време на деня, но умът му трябва да бъде съсредоточен, положителен, да възприема само положителните лъчи на Слънцето. Ще се концентрирате, но ще се пазите да не заспите. Ако заспите ще изгубите всичко, което сте придобили. (Трите живота - 78)

Не е достатъчно човек да се ползва от слънчевата светлина и топлина, но той трябва да знае, под какъв ъгъл да я възприема. (Възможности за щастие - 306)

От ъглите, под които падат слънчевите лъчи върху човешкото ухо, както и върху целия човешки организъм, зависи използването на тия лъчи. Когато иска правилно да използва слънчевите лъчи, човек трябва да изложи гърба си под известен наклон. Измени ли този наклон, той няма да се ползва от разумните лъчи на Слънцето. Той ще се пече, ще чернее на Слънцето, но няма да се свърже с Неговите разумни, интелигентни сили. (Голямото благо - 167)

Иска ли човек разумно да използва енергиите на Слънцето, той трябва да излага гърба си на ранните слънчеви лъчи, още преди изгряването на Слънцето. Енергиите, които ще приеме по това време, се равняват на енергиите, които би приел, ако се излага цял ден на Слънцето. (Посока на растене - 68)

Когато се правят слънчеви бани, добре е да сте облечени в бели или ясно зелени дрехи - тези цветове са хубави. Важно е изпотяването. Ако сте на открито място, завийте се с тънка мушама. Когато се лекувате по този начин, трябва да съсредоточите мисълта си. (Беседи, обяснения и упътвания - 1919 г. - 105)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...