Jump to content

КАКВО ТРЯБВА ДА ПРАВИ СТАРИЯ ЧОВЕК - НЕОСТАРЯВАНЕ


Recommended Posts

НЕОСТАРЯВАНЕ

Да се убеди човек, че не е стар, това е цяла наука. Като дойде до 30 години, по-нататък да не мисли вече за тях, а да каже: „Не зная на колко години съм. (АКОРДИРАНЕ НА ЧОВЕШКАТА ДУША – ІІ том - 217)

Време е човек да се откаже от кривата идея за старостта и да се подмлади. Иначе той всякога ще се оправдава, че е стар, не може да работи, да учи, да люби и т. н. (ВЕЛИКИТЕ УСЛОВИЯ НА ЖИВОТА - 64)

Ако човек иска да запази и на старини знанието, способностите, богатството си, които е придобил на млади години, той трябва да е живял съвършено чист вътрешен живот. Без чистота човешкият дух не може да се прояви в силата си, не може да запази богатството, което е придобил на младини. (ОТНОШЕНИЕ НА ПРОСТИТЕ ИСТИНИ КЪМ ЧОВЕКА - 165)

Ако искаш да не остарееш, не допущай противоречия в ума си, не допущай противоречия в сърцето си, не допущай противоречия в душата си. Ти ядеш и допущаш противоречия. Казваш: Сол има много; не е сготвено както трябва; хлябът не е мек; кърпата не е сложена на място; чинията не е добре измита. Тия неща състаряват човека. Върнеш се в къщи, погледнеш кревата, възглавницата - не са на място. Безпокоиш се за всичко. Ядосваш се, защо например жена ти не е лъснала обущата... Казвам: Започни да служиш на ближните съзнателно и с любов. Ето един от законите на подмладяването. (ЗАВЕТЪТ НА ЛЮБОВТА - II том - 242)

За да не остарявате, не се дразнете! (МИСЛИ ЗА ВСЕКИ ДЕН - 10.10.88)

За да не остарява, човек трябва постоянно нещо да работи, нито миг да не е без работа. (МИСЛИ ЗА ВСЕКИ ДЕН - 10.10.88)

Човек трябва непрекъснато да работи, да не мисли за старини. Не делете живота си на външен и вътрешен, на младост и старост. Човек трябва да живее и всеки момент да придобива по нещо. Млад ли е или стар, това не е важно. Той трябва да живее съзнателно и да работи постоянно. (СЛУЖЕНЕ, ПОЧИТ И ОБИЧ - 217)

Човек, който пее, не остарява скоро. (ООК - IV г. - 8 беседа - 28)

За да не заболява, да не остарява, човек трябва да живее нормално, според законите на разумната Природа. (ЖИВА РЕЧ - 73)

Да намериш Истината - това значи да не остаряваш. (ФАКТОРИ В ПРИРОДАТА - 245)

Влезе ли човек в Божествения живот, там той никога не остарява, но всякога е бодър и свеж. (СВЕТЛИНА НА МИСЪЛТА - 103)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...