Jump to content

МЛАДОСТ - ПОДМЛАДЯВАНЕ


Recommended Posts

ПОДМЛАДЯВАНЕ

Какво означава подмладяването? Представи си, че твоята стая е малка, тясна и ниска. Искаш да се подмладиш. Това значи да напуснеш тая стая и да влезеш в нова, по-широка, по-дълга и по-висока. Светла, голяма трябва да бъде стаята ти, а ти трябва да бъдеш здрав. (НОВИЯТ СВЕТИЛНИК - 165)

Дядо ти остарял, баба ти остаряла; майка ти и баща ти остарели, и ти ще остарееш като тях. Но за да не остаряваш, трябва да прекъснеш връзката си със своята наследственост. Когато червеят се превръща в пеперуда, остарява ли? Като червей остарява, но като пеперуда, той се подмладява. Ето защо, като дойдете до старостта, напуснете я. Червей си, стани пашкул и после излез от пашкула, като пеперуда, обновена, готова за нов живот. Останеш ли в положението на червей, гъсеница, непременно ще остарееш и ще умреш, без да разбереш законите на живота. Приеми новите закони, които Бог ти е посочил, и стани пеперуда. Така ти ще излезеш от закона на старостта и ще се подмладиш. Ако очакваме всичко на Господа, той сам няма да ни направи на пашкули. Той ще ни даде правилата, сами да се обърнем на пашкули... Сега и на вас казвам: Направете пашкула си и ще видите, че и най-добрите професори ще дойдат да ви помагат. Ако не го направите, никой няма да ви помага. Вие ще бъдете обикновени хора. Затова се казва: „Бъдете винаги в съгласие с Божественото и никога не се разколебавайте.” (НОВАТА МИСЪЛ - 180)

Старостта е извехтяла дреха, която човек трябва да съблече и да облече (ЛЮБОВ КЪМ БОГА - 164)

Да се подмлади човек, това значи да се освободи от онази инертна материя в себе си, която носи недъзите на миналите Векове. (ДА ВЪЗЛЮБИШ - 66)

 

Стремете се към подмладяване, за да запазите енергиите на организма си... Не може ли да се подмлади, човек лесно се уморява. (БОЖЕСТВЕНИТЕ УСЛОВИЯ – 31)

 

Старият човек е натоварен с много противоречия. Следователно, искате ли да се подмладите, трябва да се освободите от противоречията в живота си. (НАШЕТО МЯСТО - 13)

 

Новото учение ще ви подмлади. То носи методи за подмладяване. Как ще стане това, не мисли. Ще легнеш, ще заспиш и на сутринта ще станеш подмладен. (ЗАВЕТЪТ НА ЛЮБОВТА – І том – 131)

 

Страшно е, когато човек дойде до положение на старост и мисли, че не може да се подмлади. (ДА ИМ ДАМ ЖИВОТ - 85)

 

Всеки има възможност да се подмлади. (ПЕТИМАТА БРАТЯ - 155)

 

Подмладяването зависи от твоята интензивна мисъл: Колкото по-интензивна е мисълта ти, толкова по-скоро можеш да се подмладиш. (МИСЛИ ЗА ВСЕКИ ДЕН - 4.10.87)

 

Лесно можеш да се подмладиш, но ако не допуснеш никаква отрицателна мисъл в ума си. (СЪБУЖДАНЕ - 213)

 

Ако искате да се подмладите, благодарете за всичко: за мислите, за чувствата, за постъпките, които проявявате. Ако днес не сте постъпили както трябва, на другия ден ще се изправите. Не се самоосъждайте, не се критикувайте. (ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ЩАСТИЕ - 285)

 

Пътят, по който вървите, не води към подмладяване. И сто години да живеете, не можете да се подмладите... Човек може да се подмлади, но ако живее по закона на Любовта. (НОВИЯТ СВЕТИЛНИК - 136)

 

Любовта е метод за подмладяване. (ЗАВЕТЪТ НА ЛЮБОВТА - I том - 131)

 

Тия висшите трептения на любовта, като минат през тялото, го пречистват. За в бъдеще човек, който иска да живее дълъг живот, да се влюби като се влюби, този поток на любовта от неведимия свят ще мине през тебе и ти ще се подмладиш. Ако вие може да се влюбите, вие ще се подмладите. (ПЪТ НА ЗАЗОРЯВАНЕ - 339)

 

Иска ли да се подмлади, човек трябва да внесе любовта в себе си, да обича всички хора, да бъде доволен от живота, от условията, при които се намира. (СМЕНИ В ПРИРОДАТА - 24)

 

За да се подмлади, старият трябва да намери някой да го обича. (КРАДЕЦЪТ И ПАСТИРЯТ - 17)

 

Съвременната медицина прави особени операции на човешкия организъм, изкуствено присажда известни жлези, за да го подмлади. Това може да стане по естествен начин - чрез Любовта. Когато Любовта проникне в сърцето на човека, тя засилва неговите жлези и той се подмладява. Докато човек обича хората, жлезите му са активни и той има условия да се подмладява. Престане ли да обича, жлезите започват постепенно да се атрофират. Обичайте хората, растенията, животните и радвайте се на онези, които се обичат. (ЛЪЧИ НА ЖИВОТА - 335)

 

За подмладяването има само един начин - пътят на доброто... Без доброто подмладяване не става. (ЗАВЕТЪТ НА ЛЮБОВТА – ІІ том - 256)

 

Който иска да се подмлади, да прави добро. (МИСЛИ ЗА ВСЕКИ ДЕН – 11.10.88)

 

Аз ще се подмладя, ти ще се подмладиш, той ще се подмлади. Това ми казва Любовта, това ми казва Любовта. Ний, които следваме пътя на доброто, ще се подмладим; вий, които следвате пътя на доброто, ще се подмладите; те, които следват пътя на доброто, ще се подмладят. Това ни казва Любовта, това ни казва Любовта. (ПОДМЛАДЯВАНЕ - песен по мотиви на Учителя на 08.09 1943 г.)

 

Когато умният човек започне да служи на ближните си, той е вече на път да се подмлади. (ЗАВЕТЪТ НА ЛЮБОВТА - ІІ том - 243)

 

Започни да служиш на ближните съзнателно и с любов. Ето един от законите на подмладяването. (ЗАВЕТЪТ НА ЛЮБОВТА - II том - 243)

 

Тайната на подмладяването се крие в Истината. Тя внася широта и простор в човешката душа. (ФАКТОРИ В ПРИРОДАТА - 245)

 

В движението е подмладяването. (МИСЛИ ЗА ВСЕКИ ДЕН - 14.10.88)

 

Който гладува, той се подмладява. (ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ЩАСТИЕ – 189)

 

Пълният пост подмладява и ако гладуваш сегиз-тогиз през годината, ще се подмладиш, защото се обновяват клетките... При сегашните условия човек не може да се подмлади без пост. (АКОРДИРАНЕ НА ЧОВЕШКАТА ДУША – ІІ том - 213)

 

Всеки от вас може да стане млад. - Как? - Като се съблече от греха си, а всеки може да се съблече от греха. От него зависи. Всички можем да се учим в този нов живот и всеки може да се подмлади. (ІІІ МЛАДЕЖКИ СЪБОР - 55)

 

Хората трябва да се върнат назад, да изправят погрешките си и да се подмладят. (ВЕЛИКИТЕ УСЛОВИЯ НА ЖИВОТА - 64)

 

Пейте, за да се подмладите. (АКОРДИРАНЕ НА ЧОВЕШКАТА ДУША - II том - 218)

 

Защо с внушение човек да не може да се подмлади? - Прекарвате ръката си често около тялото с мисъл за подмладяване и се подмладявате. (МИСЛИ ЗА ВСЕКИ ДЕН - 17.04.87)

 

Ако пожелае, човек лесно може да се подмлади - Как? - Чрез волята си. Достатъчно е да си внуши някаква положителна, права мисъл, за да разбие всички отрицателни мисли, които е придобил чрез самовнушение. Още от ранна възраст на детето внушават мисълта за остаряване и то постепенно започва да остарява. (БОЖЕСТВЕНИЯТ И ЧОВЕШКИЯТ СВЯТ - 200)

 

Какво нещо е слънцето? Това, което подмладява човека... Слънцето постоянно дава, затова човек се подмладява. Коренът на думата „слънце” е сол. Значи Слънцето осолява. Когато изгуби равновесието си, човек се осолява. Осоляването подмладява хората. То спира процеса на разлагането. Солта играе важна роля и в духовния, и в умствения, и във физическия свят. Тя поддържа навсякъде равновесието... Ако количеството на солта в човешкия организъм е повече, отколкото трябва, необходимо е излишното количество да се изхвърли навън. Това става чрез изпотяване. Много сол спича нещата. (СИЛАТА НА ПРИРОДАТА - 31)

 

Ще се подмладиш като се върнеш при Бога. Първо ще възприемеш Любовта; после ще тръгнеш по пътя на Мъдростта, ще обиколиш кръга на Истината и най-после ще се върнеш при Бога. Само така ще се подмладиш. (НОВИЯТ СВЕТИЛНИК - 98)

 

Когато старият започне да мисли за Бога, той вече се подмладява. Тъй щото, иска ли човек да се подмлади, той трябва да намери такъв обект за мисълта си, който да не остарява. (ЦЕННОТО ИЗ КНИГАТА НА ВЕЛИКИЯ ЖИВОТ - 304)

 

Когато Бог заживее у нас, ние ще се подмладим, ще придобием условия за ново знание, ще станем силни и мощни, (...)

(Стр. 117 ÷ стр. 120 липсват в предоставената книжка.)

 

(...) лята на тия жлези. Един ден, когато научат ролята им, те ще могат да ги използват съзнателно като средство за подмладяване. (ЦАРСКИЯТ ПЪТ НА ДУШАТА - 226)

 

Сега учените говорят за някакви хормони, причина за подмладяването, които се отделят от щитовидната жлеза. Засега тази жлеза упражнява известно влияние върху малкия мозък. Тази е причината, дето у хората се явяват някакви неестествени страсти и желания, някакви анормални състояния. За да се тури тази жлеза в правилно действие, от нея непременно трябва да се отделят два хормона, мъжки и женски, които да се съединят и образуват нова форма. Тази нова форма ще даде повече подтик на организма да отправи повече кръв към мозъка... Човек трябва да се научи да мисли. В човешкия мозък има цели области, които се празни, не са разработени... На човека са дадени главно две области от мозъка да развие. Той трябва да завлада тия две области от мозъка си. Тези области са моралната и умствената. Тях трябва да развие. За да ги развие правилно, той трябва да разбира законите на Природата. Ако той се развива правилно, тогава в горната част на мозъка ще се родят женските хормони, а в предната част на мозъка ще се родят мъжките хормони. Като се съединят тези два вида хормони, те ще родят една нова форма, която ще предизвика подмладяването. (НАЙ-ГОЛЯМ В ЦАРСТВОТО НЕБЕСНО – изд. 1999 г.)

 

Обичайте, учете, пейте, за да се подмладите. (НОВИЯТ СВЕТИЛНИК - 118)

В подмладяването има три процеса: първо ще започнете с процеса на ума, после - на сърцето, и накрая - на волята. (АКОРДИРАНЕ НА ЧОВЕШКАТА ДУША - II т - 216)

 

Благодарността и признателността на човека за всички блага, които му са дадени, го подмладяват. (РЕАЛНОСТИ И СЕНКИ - 176)

 

Вечното подмладяване, това е смисълът на живота... Това вечно подмладяване става по закона на Божията Любов, която възвръща на хората това, което те са изгубили. Като изгуби човек любовта на Земята, той е вечно недоволен, кисел, съмнява се, сърди се, гневи се, критикува навсякъде. А пък онзи, който се подмладява, той е всякога доволен. Човек, който е доволен, той е в процеса на подмладяването. А който е недоволен, той е в процеса на остаряването. Доволството е процес на подмладяването. Това се дължи на другия свят... Щом ти говорят, че ще се подмладиш, трябва да знаеш, че си в другия свят... Животът на Земята е на остаряване... Другият свят според мен, това е свят на вечно подмладяване. (МЛАДИЯТ, ВЪЗРАСТНИЯТ, СТАРИЯТ - 233)

 

Щом човек се свърже с духовния свят, той вече влиза във Вечната реалност. Що е духовният свят? Това е живот на вечно подмладяване... Духовният живот е разрешаване на велика задача на Земното съществуване. (МЛАДИЯТ, ВЪЗРАСТНИЯТ, СТАРИЯТ - 233)

 

„А когато човек чрез своята любов весели Господа, подмладява се.” (БЕСЕДИ, ОБЯСНЕНИЯ И УПЪТВАНИЯ - 1922 г. - 89)

 

Желая ви от днес нататък да започнете да се подмладявате, да се върнете назад; най-много от 1 до 14 годишна възраст. По горе от 14 години никой да не отива. (ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ЩАСТИЕ - 74)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...