Jump to content

ВЕЧЕН ЖИВОТ


Recommended Posts

ВЕЧЕН ЖИВОТ

Хората трябва да дойдат до положение да не умират, да не остаряват, да не скърбят и плачат, да не изпадат в безверие, в малодушие и т. н. (ЛЮБОВ КЪМ БОГА - 164)

Природата има предвид да усъвършенства човека, да го направи безсмъртен. (ЗАКОНИ НА ДОБРОТО - 54)

Господ учи хората и духовете да не ядат месо - когато престанат да ядат месо, няма да има смърт в света. Месото на грешните е много крехко - така е с всички долнокачествени дрехи. Дреха, която е направена от хубави нишки, е здрава, не се съдира - месото на праведните е здраво, жилаво и затова не го ядат (духовете); за праведните няма смърт. (СИЛА И ЖИВОТ - II том – изд. 2006 г. София - 261)

Животът и смъртта са в зависимост от спазването на великите закони на Природата. Ако спазва тия закони в абсолютен смисъл на думата, човек е дошъл до безсмъртието. Не ги ли спазва, той живее в областта на смъртта. (ПЪТ КЪМ ЖИВОТА - изд.1941 г. София - 219)

Не се изисква много от човека, за да бъде безсмъртен. Щом е всякога доволен и благодарен, той е придобил вече безсмъртието. (ОПОРНИ ТОЧКИ НА ЖИВОТА - 200)

Да придобием Истината, това значи да влезем във Вечния живот, който търсим и към който се стремим. (БЪДЕЩОТО ВЕРУЮ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО – 63)

Разумният живот е живот на безсмъртие. (НАШЕТО МЯСТО - 93)

Животът не е еднократен, но продължава вечно... Животът е по-силен от смъртта. (НАШЕТО МЯСТО - 88)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...