Jump to content

ИЗГУБВАНЕ НА СОЛТА (ПРАНАТА)


Recommended Posts

ИЗГУБВАНЕ НА СОЛТА (ПРАНАТА)

Съвременните хора са изгубили голяма част от първоначалната прана на своя организъм, вследствие на което движенията в тях са слаби. За да могат хората да се разбират, да се обичат, да учат, трептенията на движенията в тях трябва да бъдат еднакви, т. е. еднородни. Разнородните трептения на движенията в хората са причина те да се отдалечават едни от други и да не се разбират. (ДВАТА ПЪТЯ - изд. 1934 г. София - 78)

Обезсолени сте - ако сте били богати, осиромашавате; ако сте били умни, оглупявате. Щом изгубите солта, изгубвате и смисъла на Живота... Явява се епикурейската философия, според която човек трябва да има много жени, да опита всичко. Може да опитате всичко, но тогава ще бъдете изхвърлени и тъпкани от всички разумни хора, докато се осолите. (СИЛА И ЖИВОТ - II том - изд. 2006 г. - 336)

Жената готвила цели четири часа... отлично ядене е приготвила; дохожда мъжът отвън недоволен, намръщен - жената остава като попарена и ето че всичката сол (прана) отива. На втория ден - жената пък е недоволна от нещо. Ядете и не усвоявате нищо от тази сол (праната), защото сте недоволни. (СИЛА И ЖИВОТ - II том - изд. „Бяло Братство” 2006 г. - 335)

Когато организмът изгуби солта (праната) си, той изгубва своята основа и вследствие на това се явяват всички болести. (СИЛА И ЖИВОТ - ІІ том - изд. 2006 г. - 325)

Казват за някого: „Той е неврастеник” - аз казвам: той е изгубил солта (праната) си, у него енергията изтича... Нервите, артериите на един неврастеник, на много места има пукнатини, от които изтича енергия. Такъв човек е слаб. (СИЛА И ЖИВОТ - ІІ том - изд. 2006 г. - 325)

Ако умът, сърцето и волята ти не работят, ти ще се лишиш от праната, която ти е необходима. Щом се лишиш от праната в мозъка, ще страдаш от главоболие, вследствие на което мисълта ти няма да функционира правилно. Ако не мислите и не чувствате и не постъпвате правилно, вашата дихателна, както и стомашната ви система, а също така и нервната ви система ще се лишат от праната и няма да извършва правилно своите функции. (ПЪТ НА ЗАЗОРЯВАНЕ - 217)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 Share

×
×
  • Създай нов...