Jump to content
mkitanov

ПРАНА ЗА ДРУГИТЕ ХОРА

Recommended Posts

ПРАНА ЗА ДРУГИТЕ ХОРА

Често хората се питат: Защо светът не върви тъй добре? - Няма сол в света. Сол дайте на хората! Не се изисква много сол. Трябва ви 1/4 кг. от тази сол, за която ви говоря (за праната). С нея може да осолите целия български народ и той да стане един отличен народ, най-малко за 100 години. (СИЛА И ЖИВОТ - IIІ серия - изд. 1929 г. Русе - 3)

Не пренебрегвайте тази малка „Сол” в света, тя е като малкото житно зрънце, от което се раждат велики неща. (СИЛА И ЖИВОТ - IIІ серия - изд. 1929 г. Русе - 101)

Желая ви да добиете поне един грам солчица, за да бъдете полезни членове на вашето семейство, общество, народ, да сте благодарни за всичко. Тогава ще бъдете умни, добри, трудолюбиви и работливи. (СИЛА И ЖИВОТ - IIІ серия - изд. 1929 г. Русе - 12)

Всеки човек трябва да има поне една дарба в себе си, от която да излиза прана. С тази прана човек плаща на хората за услугите, които те му правят. (ПЪТ НА ЗАЗОРЯВАНЕ - 218)

Задачата на религиозните хора седи в това, да черпят прана за бъдещото поколение. Мнозина се питат каква е целта на религията. Целта на религията е да събира прана от Слънцето, която е тъй необходима за цялото човечество. Те събират тази енергия чрез сърцето си. Учените хора пък, които се занимават с науката и работят с ума си, те складират тази енергия, праната, освен за себе си, още и за бъдещото поколение. Те събират тази енергия още с добрия си живот и със силната си воля. (ПЪТ НА ЗАЗОРЯВАНЕ - 225)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

×