Jump to content

САМОВНУШЕНИЕ


Recommended Posts

САМОВНУШЕНИЕ

По-добре е вие сами да си внушавате и сами да си влияете, отколкото други да ви внушават и влияят. (ПОСОКА НА РАСТЕНЕ - 88).

Никой не може да освободи човека от онази мисъл, която той сам си е внушил. (ЕЗИКЪТ НА ЛЮБОВТА - 245).

Като знае това, той трябва да бъде внимателен, да не допуща всякакви мисли в ума си. Ако някой допусне в ума си мисълта, че от него човек не може да стане, той започва да вярва в тази мисъл, и никой вече не може да му помогне.... Защо не допусне мисълта, че от него може да стане човек? (ЕЗИКЪТ НА ЛЮБОВТА - 245).

Вие трябва да прилагате законите на внушението, за да си въздействате в положителен смисъл. Ако паметта ви е слаба, работете с внушението, да я усилите. Ако някой обича да спи много и не може да става рано, нека всяка вечер си внушава да стане сутринта точно в пет часа, за пример. Като си внушава няколко дена наред, той ще забележи, че точно в този час някой го събужда. (ПОСОКА НА РАСТЕНЕ - 33).

Самовнушението може да дойде отвън, чрез различни впечатления. За пример, вървите по пътя и виждате някой човек паднал и си счупил крака. Това прави силно впечатление на вашето подсъзнание. След една година може да се яви у вас същата болка на крака, без да знаете коя е причината. (МОК – ІV г. - 11 лекция - 23).

Най-първо употребете закона на внушението върху себе си. Внушавайте си и работете. Да кажем, че мнозина се намирате под влиянието на мързела. Какво трябва да правите, за да се освободите от него? Ще си служите със закона на внушението. (СБОРНИ БЕСЕДИ 1926 г. - 227).

Достатъчно е да си внуши някаква положителна, права мисъл, за да разбие всички отрицателни мисли, които е придобил чрез самовнушение. (БОЖЕСТВЕНИЯТ И ЧОВЕШКИЯТ СВЯТ - 200).

Искате ли да напредвате в живота си, прилагайте закона на внушението. (ПОСОКА НА РАСТЕНЕ - 39).

Като разумни същества, вие ще си служите с внушението при всички случаи на живота си: за лекуване, за усилване на паметта си, за насърчаване, за понасяне на скърби и страдания и т. н. (ПОСОКА НА РАСТЕНЕ - 39).

Колко пъти сте си внушавали една и съща мисъл, докато най-после тя е станала ваша плът и кръв. Често слушате някой да повтаря думите: Аз трябва да бъда човек! След дълго самовнушение той наистина става човек. (ПОСОКА НА РАСТЕНЕ - 144).

Когато научите закона на внушението и можете да го прилагате целокупно във вашия живот, вие ще имате успех във всичко. (СЪБОРНИ БЕСЕДИ - 1926 г. - 228).

Ако пожелае, човек лесно може да се подмлади. Как? Чрез волята си. Достатъчно е да си внуши някаква положителна, права мисъл, за да разбие всички отрицателни мисли, които е придобил чрез самовнушение. (БОЖЕСТВЕНИЯТ И ЧОВЕШКИЯТ СВЯТ - 200).

Всички трябва да работите върху себе си със закона на внушението. Имаш една скръб, кажи си: „Утре скръбта ми ще бъде по-малка.” На втория ден ще кажеш същото; на третия ден пак същото и т. н. Ще си внушаваш така, докато тази скръб се премахне. (СЪБОРНИ БЕСЕДИ - 1926 г. - 228).

Сега ще работите със закона на внушението в себе си. Ще казвате: „Ще ида, ще ида, ще ида; ще се моля, ще се моля, ще се моля и т. н.” Взимайте силни думи и ги повтаряйте много пъти... Избраната от вас дума ще произнасяте сутрин 100 пъти, на обяд 100 пъти и вечер 100 пъти... Ще броите точно 100 пъти. (мок – iv г. - 11 лекция - 37).

Съвременните хора носят бастони, но с това стават инвалиди. Вземете, например, някой стар човек, кой носи тояга, все ще уповава на нея! Докато той не е започнал да носи тояга, все още уповава на краката си, на силите си. В който ден той вземе тояга в ръка, силите му го напущат. И ще видите, че този човек от ден на ден отпада, защото вече няма вяра в себе си. Той си самовнушава, че старостта го е налегнала, вследствие на което губи и последните си сили. (СВЕТЛИНА НА МИСЪЛТА - 61).

Вие трябва да търсите причините за всички ваши постъпки... За да не бъдете изразител на... стари идеи, вие ще им противопоставяте контра-идеи. (МОК - IV г. - 11 лекция - 21).

Прилагайте закона на внушението както към себе си, така и към вашите ближни. (ПОСОКА НА РАСТЕНЕ – 39).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...