Jump to content

ЗА ДЕСЯТЪКА


Recommended Posts

ЗА ДЕСЯТЪКА

Десятъкът - това е семето, което посяваш. Значи давай и ще ти се даде. Дай една десета от онова, което приемаш... Десятъка човек да го прави със съзнание... Десятъкът да се даде, а капиталът да е в обръщение. Не е в натрупването на много кръв, но тази кръв трябва постоянно да циркулира и да бъде в обръщение.

В дома си ще имаш една каса, в която ще пускаш една десета от всичко, което получаваш. Тази каса ще бъде за Бога. Законът е: даром си взел, даром давай. Бог ти е дал и ти давай.

Ако всичките хора даваха десятък, не щеше да има ни един беден, не щеше да има ни един нещастен.

В духовния свят, ще дадеш половината, а останалата половина е за теб. А в Божествения свят всичко ще дадеш.

Един американец дал една сума като жертва и очаквал десет хиляди долара приход. Когато пътувал до един град, станала железопътна катастрофа, при която му се счупил кракът и от болки изгубил съзнание. Като се събудил, намерил до себе си десет хиляди долара, но кракът му - счупен. Този закон е действал, той получил сумата, но понеже е вложил користна цел, получил я при такива обстоятелства.

Ако работиш, посвети един ден за Бога... Шест дни ще работим, един ден ща дадем на Господа... Бог иска да дадеш една десета от всичко. Ще дадеш също една десета, десятък от десетте минути. Например, ти си чиновник и след като работиш десет минути, една минута ще размишляваш за Господа - това е десятък. От десет часа, единият ще посветиш на Господа, за него няма да вземаш пари, няма да ти плащат... Ти си се разтревожил; имаш право девет секунди да се тревожиш, но като дойде десетата секунда, нямаш право – за Господа е тя. (АКОРДИРАНЕ НА ЧОВЕШКАТА ДУША - ІІІ т. – 269 ÷ 272)

  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...