Jump to content
mkitanov

ДУХОВЕН СВЯТ - КЪДЕ Е ДУХОВНИЯТ СВЯТ

Recommended Posts

ДУХОВЕН СВЯТ

КЪДЕ Е ДУХОВНИЯТ СВЯТ

Къде е мястото на духовния свят? -Навсякъде. Този свят не се определя по мястото си, но по разумността на съществата. Всеки човек, който постъпва разумно и благородно, живее освен на физическия, още и в духовния свят. (ЗАКОНИ НА ДОБРОТО - 323)

 

Къде е духовният свят? - Около нас, както и физическият. И двата свята са на едно и също място, но за да ги разбира, човек трябва да има съответни органи. И в духовния свят има къщи, но стъклени, затова светлината прониква отвсякъде. Там има реки, морета и океани, каквито на Земята, на физическия свят. (ВЕЛИКИТЕ УСЛОВИЯ НА ЖИВОТА - 130)

 

Колкото и да се говори на хората за духовния свят, те ще го разберат, когато се вглъбят в себе си. Да се вглъбиш, т. е. да влезеш в себе си, това значи излизане от физическия свят и влизане в духовния, или да излезеш от дома си и да отидеш сред Природата. Под "себе си" разбираме Божественото начало в човека. Това е къщата на човека, която не се нуждае от пазене. Никой не може да влезе в твоята Божествена къща. (ВЕЛИКИТЕ УСЛОВИЯ НА ЖИВОТА - 131)

 

Човек се стреми към духовния свят, но не може лесно да влезе в него. През големи митарства ще го прекарат, докато стъпи кракът му там. (ВЕЛИКИТЕ УСЛОВИЯ НА ЖИВОТА - 130)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

×