Jump to content

ВЗАИМООТНОШЕНИЯ С АНГЕЛИТЕ - ВРЪЗКА


Recommended Posts

ВРЪЗКА

Човек трябва да бъде във връзка с Ангелите, да почувства и тяхната любов и култура. (ПРАВЕДНИЯТ - 113)

Между животните, хората и възвишените същества - Ангелите, има неразривна връзка. Животните се ползват от миналия живот на хората, който те са посели в тяхното съзнание; хората се ползват от миналия живот на Ангелите, посят в съзнанието им; Ангелите пък се ползват от миналия живот на съществата, които стоят над тях. Следователно, върне ли се назад в съзнанието си, човек влиза в миналия си живот и се свързва с животните; върви ли напред, той отива към своето светло бъдеще и се свързва с Ангелите, чиито мисли и желания иска да реализира. (ЗАКОНИ НА ДОБРОТО - 304)

С Ангелите ние сме свързани по закона на разумността. Разумността е качество на Ангелите и се изпраща от тях при творението, при създаването на тази нова Вселена. От изобилието на своята разумност те изпращат към Земята. Казано е в Писанието: „Ще изпратя Духа си, и Той ще ви научи”. На какво ще ни научи? На разумност. (СИЛА И ЖИВОТ – VІІ серия – 22 лекция – 6)

Турете Христа за глава на вашето царство и вървете по Неговия път - само така Ангелите ще ви бъдат приятели и вие ще ходите в Светлина. (СИЛА И ЖИВОТ – II том – изд. - 2006 г. - 247)

Ние с Ангелите ще се свържем чрез разумността... Щом има идеалност, Ангелите са в нас... Щом проявяваме разумността, ние сме с Ангелите. (СИЛА И ЖИВОТ – VІІ серия – 22 лекция – 33)

За да бъдем във връзка с Ангелите, всички хора - мъже, жени и деца трябва да раждат. Който не може да роди една възвишена мисъл, едно добро желание, не е свързан с Ангелите. Всеки момент трябва да раждате. Който не ражда, сам прекъсва връзката си с Ангелите. (ДАЛИ МОЖЕ – 264)

Който иска да влезе в общение с възвишените жители на астралния свят, трябва да бъде кротък и смирен. (ВЕЛИКИТЕ УСЛОВИЯ НА ЖИВОТА - 121)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...