Jump to content
mkitanov

ВЗАИМООТНОШЕНИЯ С АНГЕЛИТЕ - НАПЪТСТВИЯ

Recommended Posts

НАПЪТСТВИЯ

Какво представят Ангелите? - Те са Същества, които се превръщат на Светлина и влизат през очите на хората, да ги възпитават. Велико изкуство е да знаеш как да се превърнеш на Светлина. Това е учението на Ангелите. Чрез него те искат да напътват хората към реалността на живота. (СЪБУЖДАНЕ - 51)

Искаш да направиш едно добро. Нещо в тебе ти казва: Направи това добро. Ти веднага изпълняваш волята му, и целия ден си доволен и разположен. Ако не направиш доброто, това същество ти нашепва: Не постъпи добре. Това същество е Божественото, твоят Ангел. Ако го слушаш, той ще те изведе на прав път. (НОВАТА МИСЪЛ - 197)

Когато грешите, два Ангела ви придружават - един от - ляво, друг отдясно. Те носят със себе си по една губерка (голяма игла). Ако грешката ви се отнася до областта на сърцето, ще ви боднат отляво; ако грешката ви се отнася до областта на ума, ще ви боднат отдясно. Когато убодат някого в лявото око, той веднага се стряска, пробужда се и казва: „Благодаря на Господа, че не ме ослепи”... Когато питате каква е ролята на лошите духове в света, трябва да знаете, че те са определени да мушкат хората от време на време, ту отляво, ту отдясно, да ги предпазват от голямото зло, на което сами се натъкват. (МАЛКИ И ГОЛЕМИ ПРИДОБИВКИ – 388)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

×